Alba Iulia: Portret / George Antal: poliţist, economist, fotbalist, motociclist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Portret / George Antal: poliţist, economist, fotbalist, motociclist
Alba Iulia: Portret / George Antal: poliţist, economist, fotbalist, motociclist

La 22 de ani neîmpliniţi, George e un tânăr împlinit şi cu mari perspective de viitor. Licenţiat în „Finanţe-Bănci”, îmbină cartea şi sportul cu uşurinţa omului stăpân pe propriile puteri.

George Aurel Antal a început fotbalul la 7 ani, la Cugir. Antrenorul l-a cooptat imediat, avea valoare şi un picior stâng „trăsnet”, care avea să facă spectatori din mulţi portari.

A jucat la Metalurgistul Cugir până la 14 ani, perioadă în care s-a calificat cu echipa de juniori în faza zonală, la Cluj, unde juniorii cugireni aveau să piardă în faza semifinală, la echipa juvenilă a  Universităţii Cluj. „Ne-a bătut Buş, joacă acum la Timişoara. Bătea corner şi cu stângul şi cu dreptul, penalty tot aşa, un jucător de nota 10”, îşi aminteşte zâmbind George.

La un pas de gloria fotbalistică

De la Cugir, s-a transferat la FC Unirea. Avea atunci 16 ani, tocmai când echipa albaiuliană promovase pentru prima dată în eşalonul fruntaş al fotbalului românesc. A jucat la juniori şi în primul sezon a înscris 18 goluri. „L-am avut antrenor pe domnul Bicheşi.

După două sezoane la juniori, am fost chemaţi la echipa mare, de antrenorul Zamfir. Până la urmă totul s-a destrămat, n-am mai ajuns, dar am avut o ofertă de la Gloria Bistriţa şi am plecat acolo. Conducerea clubului nu a avut nimic împotrivă, dar, când să rămân la Bistriţa, şefii de la FC Unirea au cerut pe mine 8.000 de euro.

Echipa patronată de Jean Pădureanu nu a cumpărat mai deloc jucători, iar eu nu aveam cum să confirm, nu jucasem fotbal decât la nivel de juniori. Pe scurt, nu am mai ajuns la Bistriţa, iar eu, de supărare, n-am mai vrut să joc fotbal, am renunţat. A fost într-o zi de joi, iar lunea m-am înscris la poliţia comunitară”, povesteşte George Antal. Cazul său a fost oarecum asemănător cu a lui Gicu Grozav.

Pasiunea pentru motociclete


Acum joacă fotbal în a patra ligă la Teiuş, dar şi în formaţia poliţiei comunitare unde e un adevărat lider. A fost recent la un turneu în Italia (au participat 32 de echipe), organizat de IPA (International Police Association), unde a ajuns cu echipa albaiuliană până în faza semifinalelor, în final ocupând locul trei.

Nu a renunţat la fotbalul de mare performanţă. Speră ca în acest an să se pună la punct cu condiţia fizică şi e convins că poate face faţă în prima ligă, cu gândul tot la Gloria Bistriţa. George e de mic pasionat şi de motociclism. Are un motor Kawasaki (120 de CP).

„Am avut un accident nasol, după care am dormit 9 zile numai pe burtă. Veneam de la Stremţ spre Teiuş şi mi-a ieşit o vacă în faţă. Am evitat-o, dar am agăţat cu schimbătorul de viteză un stâlp. Motorul s-a făcut zob, eu mai puţin”, spune râzând George Antal. L-a reparat şi merge cu el, glumind vorbind, doar pe linia albă, cu 220 km/oră. Acum vrea să-şi cumpere un alt motor, mai puternic.

Ce perspective ai pentru viitorul apropiat?
G.A.: „Vreau să-mi îmbunătăţesc condiţia fizică şi, dacă aş ajunge să joc fotbal la Gloria Bistriţa, ar fi perfect. Dacă până în iarnă nu reuşesc, nu mai insist pe tema asta, nu are rost. Pe de altă parte, aş vrea să fac Academia de Poliţie, aşa, pentru mine”.

De unde pasiunea pentru motociclism?
G.A.: „De la tata, cred. Tata a avut trei motociclete MZ, de 125 şi 250. Vreau să vă spun că şi-a reparat motocicleta în apartament şi a pornit-o în casă. Când am fost pe clasa a VII-a mi-a cumpărat scuter, iar pe clasa a XII-a mi-a dat bani să-mi cumpăr motocicleta pe care o am acum – Kawasaki”.

Ce-i place:

„Îmi place la om, în primul rînd, zâmbetul şi cum vorbeşte. Un zâmbet frumos, sincer, îmi face o opinie bună. Îmi plac, de asemenea, oamenii parolişti, pentru care o vorbă spusă e o vorbă şi în faptă. În ultimă instanţă, sunt de părerea că nu are rost să strici o prietenie pentru două vorbe”.

Ce nu-i place:
„Oamenii care nu ştiu să vorbească civilizat mă supără, nu-i pot suporta. Dacă o persoană ştie să vorbească frumos cu mine, am iertat-o, indiferent de ce nedreptate mi-a făcut”.

profil
Data naşterii: 2 octombrie 1987, la Cugir
Educaţie: Facultate de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia
Ocupaţie: poliţist
Starea civilă: necăsătorit

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite