Alba Iulia: Portret. Cosmin Suciu, un cavaler al timpurilor moderne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Portret. Cosmin Suciu, un cavaler al timpurilor moderne
Alba Iulia: Portret. Cosmin Suciu, un cavaler al timpurilor moderne

Cosmin Suciu este o personalitate complexă care se implică în diferite proiecte şi în viaţa socială fiind convins că cel mai mic gest şi ajutor contează.

Printre principalele calităţile ale lui Cosmin, oricine poate citi din prima că este un om care ţine la principii, devotament şi moralitate. Aceste calităţi l-au făcut şi membru al Ordinului Cavalerilor Templieri. Deşi astăzi acest titlu poate fi considerat oarecum nepotrivit vremurilor ,Cosmin Suciu este convins că are o misiune de îndeplinit. „Nişte oameni au văzut în mine unele calităţi, însă importante sunt două lucruri. Că am simţit că trebuie să îmi ajut semeni, un element esenţial în oportunitatea de a deveni cavaler într-un secol în care acest lucru poate fi desuet şi al doilea, că cineva a observat şi a hotărât să îmi descopere valoarea sufletească“, a spus Cosmin.

Cuvântul, spada cavalerului templier

Cosmin Suciu vorbeşte despre ce înseamnă să fi cavaler cu multă pasiune. El a fost primit în acest ordin în urmă cu trei ani, moment din care spune că a reuşit să realizeze un dialog ecumenic eficient la nivelul judeţului Alba. „Este vorba de un ordin cavaleresc şi nu de unul masonic sau paramasonic. Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim este un ordin cavaleresc şi se doreşte a fi continuitorul a principilor cavalerilor templieri. Astăzi spada cavalerului tempier modern este cuvântul. „Ordinul suprem militar al tempului din iesrusalim promovează morala creştină în aceste vremuri tulburi, promovează ajutorarea văduvelor, a copiilor săraci şi deştepşi şi a marilor mutilaţi şi a bolnavilor“, a explicat Cosmin.

„Să fii cavaler nu înseamă bogăţie materială“


Cosmin se descrie ca fiind o persoană deloc complicată care şi-a înţeles din timp menirea. „Am simţit că vreau să îmi ajut semenii şi să particip într-un fel la viaţa socială. Să fi cavaler nu înseamă bogăţie materială şi nici nu ai puteri deosebite. Pentru oameni acest titlu este un mit. Cavalerii au practic multe de făcut şi nu de câştigat. Câştigi doar satisfacţie şi mulţumire sufletească“, a afirmat Cosmin Suciu. 

Cosmin este un om simplu îndrăgostit de oraşul natal care după perioada de studiu în Cluj-Napoca s-a întors în Alba Iulia unde s-a implicat în proiecte de mass media, iar mai târziu în proiecte sociale şi culturale convins fiind că oarşul natal are un potenţial incontestabil şi un destin bine stabilit. „Am o firmă care se ocupă într-o oarecare parte de consultanţă, management şi publicitate, dar menţin şi legătura cu radioul. De un an de zile sunt implicat într-un parteneriat cu Grupul Corint care încearcă şi reuşeşte revitalizarea Cetăţii istorice din Alba Iula şi sunt directorul de dezvoltare a turismului în Cetate. Dezvoltăm aceste proiecte care sunt convins că vor schimba faţa oraşului“, a mai spus albaiulianul.


Ce evenimente deosebite îţi vin în acest moment în minte?
C.S.:
„Evenimente frumoase în viaţa mea au existat. Am avut ocazia ca în scurta mea viaţă să cresc poate cât alţii în mai multe vieţi. Primul mare moment care îmi vine acum în minte şi care m-a marcat este înnobilarea. Am simţit întotdeauna că am fost ajutat de Dumnezeu să îmi duc la îndeplinire misiunile şi să ajut oamenii necăjiţi. Prin acest ordin am ajutat de foarte multe ori oameni pe care nu am avut niciodată oaczia să îi cunosc personal şi totuşi am avut o satisfacţie sufletească incredibilă. Un alt moment deosebit din viaţa mea a fost acela când am văzut că din întreaga Europă la Alba Iulia au venit  oameni care au şitut să aprecize localitatea noastră şi ţara noastră la modul real (n.r. în 2008 la Alba Iulia s-a organizat Capitolul Naţional al Prioratului Transilvaniei). Sunt foarte multe momente speciale şi iau fiecare zi ca un mare dar. Peste toate a fost bineînţeles naşterea fiicei mele. 

Ce-i place: „Îmi place să întâlnesc oameni deosebiţi. Fiecare zi este un nou început, o provocare pentru mine. Iubesc faptul că în fiecare zi am şansa să întâlnesc oameni deosebiţi prin tot ceea ce fac. Divinitate mi-a oferit şansa să cunosc astfel de oameni. Iubesc frumosul într-o accepţiune largă şi nu mi-e teamă nici să mă exprim ca atare. Am iubit şi iubesc foarte mult sportul şi cât am putut l-am practicat. De obicei îmi place să dăruiesc“.

Ce nu-i place: „Nu-mi place ipocrizia, laşitatea şi delăsarea. Delăsarea este un sentiment fatalist. Şi la acest capitol, cu ce nu îmi place, sunt nişte sentimente largi“. 

Profil
Data naşterii: 4 octombrie 1969, Alba Iulia
Studii: Facultatea de chimie şi inginerie chimică la Cluj-Napoca
Stare civilă: Căsătorit, o fiică

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite