Alba Iulia: Portret. Oana Popa participă la concursuri naţionale de dans sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 9 ani, Oana Maria Popa e una dintre cele mai micuţe şi valoroase dansatoare ale clubului albaiulian de dans modern „Maria Petrea“.

Provenind dintr-o familie de sportivi (mama fostă gimnastă, tatăl jucător de fotbal în tinereţe), Oana Maria Popa dispune de toate calităţile necesare performanţei în dansul sportiv: are ritmul în sânge, e dezgheţată foc, neastâmpărată ca un titirez şi îi place foarte mult muzica.
„Când aude muzică, indiferent că e acasă, în magazin sau pe stradă, începe să danseze“, a spus despre Oana mama sa, Adela.

Face pereche cu Răzvan Bădişor

De trei ani de zile se antrenează în cadrul clubului albaiulian de dans sportiv „Maria Petrea“, cu antrenorul Cristian Jurcă. Face pereche cu Răzvan Bădişor (mai mic decât Oana cu un an) şi au câştigat împreună cu el două concursuri naţionale.
„Îmi place de Răzvan că dansează bine şi vrea tot timpul să fie primul, mă încurajează mereu şi spune întotdeauna că trebuie să câştigăm“, a afirmat Oana despre partenerul său de dans.

De altfel, cei doi micuţi dansatori se încurajează reciproc înainte de fiecare concurs: „Înainte de a intra pe scenă, eu îl întreb dacă îi place sala şi-i repet că trebuie să ne concentrăm pentru a câştiga. El îmi răspunde că vom învinge şi, pentru că sunt mai mică de înălţime, mă întreabă de fiecare dată dacă o să pot urca pe podium la premiere. Asta şi pentru că prima dată când am obţinut locul întâi, eu am reuşit să urc singură pe podium şi am încercat apoi să-l ajut să urce şi el. În acel moment m-am dezechilibrat şi era să cad pe spate, dar Răzvan m-a prins în braţe“, a spus Oana râzând.

Antrenament de trei ori pe săptămână

Despre Oana şi partenerul ei Răzvan, antrenorul Cristian Jurcă afirmă că reprezintă una dintre cele mai talentate perechi pe care le-a antrenat. De altfel, pentru rezultatele obţinute Oana şi Răzvan au promovat într-o grupă valorică superioară, aspect notabil având în vedere vârsta fragedă a celor doi dansatori sportivi.

Oana Popa e foarte ocupată cu sportul pe care îl practică. Se antrenează de trei ori pe săptămână (luni, miercuri, vineri), iar în weekend intră în cantonament. Practic, are doar o zi liberă pe săptămână, întrucât joia are programată ora de engleză.
Elevă în clasa a III-a, la Şcoala Generală „Vasile Goldiş“, Oana Popa este şi o elevă de nota 10. Îmbină fericit cartea cu sportul, fapt pentru care părinţii ei sunt foarte mulţumiţi de ea.

„Participă anual la 10-15 competiţii. Toate costurile le suportăm noi, fie că e vorba de antrenamente, deplasare, taxă de participare, taxă de federaţie sau prezenţă la competiţii. Dar merită, pentru că Oana se fortifică, se dezvoltă armonios şi are posibilitatea să simtă spiritul competiţiei, să se dezvolte pe planuri multiple“, a completat mama Oanei.

Ştiu că ai un acasă un câine pe nume Toby. Cum te joci tu cu el?
O.P.:
„Toby are trei ani, e mare şi jucăuş. Îmi place să râd de el. Îl îmbrac cu hainele mele care mi-au rămas mici sau mă prefac că arunc mingea, dar o ascund la spate, iar Toby fuge după minge şi o caută cu înverşunare, fără să ştie că eu am ascuns-o. Deocamdată nu pot să ies cu el la plimbare, pentru că eu sunt prea mică, iar el prea mare, dar mă joc cu el şi e cuminte. Când mai fac vreo prostie cu Toby, care e tare caraghios când îl îmbrac cu hainele mele, mama spune: «Bietul căţel fără coadă». Zice aşa pentru că boxerii nu prea au coadă, au una foarte mică.“

Ce-i place: „Îmi place foarte mult să mă dau cu rolele şi să mă joc cu câinele meu. La copii îmi place că mă ajută, sunt săritori, se poartă frumos cu mine, mă respectă şi se joacă în fiecare zi cu mine.“

Ce nu-i place: „Nu-mi plac unii copii pentru că sunt foarte gălăgioşi şi neascultători. Eu le dăruiesc ceva şi ei îmi promit că o să facă la fel. Dar nu se ţin de cuvânt, uită că i-am ajutat şi nu mai îmi întorc fapta bună pe care am făcut-o pentru ei.”

Profil:
Data naşterii: 19.08.2000, Alba Iulia
Educaţie: elevă în clasa a III-a la Şcoala generală „Vasile Goldiş“ Alba Iulia

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite