Alba Iulia: Poliţistul Dumitru Dumbravă a rămas singur în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Poliţistul Dumitru Dumbravă a rămas singur în arest
Alba Iulia: Poliţistul Dumitru Dumbravă a rămas singur în arest

Curtea de Apel Alba Iulia a judecat astăzi un nou termen în procesul de corupţie al poliţistului Dumitru Dumbravă, ofiţer în cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră al IPJ Alba. Poliţistul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

CITEŞTE ŞI RECHIZITORIUL POLIŢISTULUI DUMITRU DUMBRAVĂ

Alături de Dumitru Dumbravă este judecat şi finul acestuia, Ovidiu Sântioană, care este acuzat de complicitate la trafic de influenţă. Termenul de astăzi a fost primul la care cei doi inculpaţi nu au mai fost aduşi împreună din arestul IPJ la proces.

Ovidiu Sântioană a fost eliberat provizoriu sub control judiciar ca urmare a unei decizii definitive pronunţate la sfârşitul săptămânii trecute de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a menţinut o hotărâre similară luată anterior de Curtea de Apel Alba Iulia.

A recunoscut fapta

În pronunţarea hotărârii de eliberare din arest a inculpatului Sântioană a contat şi faptul că la termenul anterior al procesului, judecat în 22 septembrie 2009, denunţătorul Petru Teodor a fost audiat de judecători. Acesta şi-a susţinut integral declaraţiile anterioare date poliţiştilor şi procurorilor care au efectuat cercetările penale. Prin urmare, magistraţii au considerat că Ovidiu Sântioană nu mai are posibilitatea de a influenţa denunţătorul şi a fost lăsat liber.

În plus, Sântioană a recunoscut în faţa judecătorilor acuzaţia care i se aduce.. „Inculpatul a înţeles consecinţele negative ale faptei săvârşite, a recunoscut la urmărirea penală şi în faţa instanţei de judecată fapta comisă, a contribuit efectiv la aflarea adevărului prin oferirea amănunţită de elemente şi detalii privind întreaga activitate a inculpatului Dumbravă Dumitru Valentin, facilitând tragerea la răspundere penală a acestuia”, se afirmă în încheierea judecătorilor prin care a fost eliberat din arest Ovidiu Sântioană.

Promisuni nerespectate

Sântioană este este acuzat că, în data de 11 mai 2009, a intermediate „transferul“ către naşul său, ofiţerul Dumitru Dumbravă, a sumei de 5.200 lei şi a doi miei în scopul „cumpărării“ influenţei medicilor din cadrul Serviciului de Medicină Legală Alba.

Dumbravă îi promisese anterior denunţătorului Petru Teodor că îi va „rezolva“ dosarul penal pe care îl are după ce l-a surprins în trafic, la volanul unui autoturism, sub influenţa băuturilor alcoolice. Demersul la medicii legişti ar fi avut drept scop recalcularea alcoolemiei astfel încât bărbatul să scape de dosarul penal. Pentru că poliţistul nu şi-a respectat promisiunea, Petru Teodor l-a denunţat la procurorii DNA.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite