Alba Iulia: Poliţistul care a luat şpagă doi miei, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Poliţistul care a luat şpagă doi miei, trimis în judecată
Alba Iulia: Poliţistul care a luat şpagă doi miei, trimis în judecată

Poliţistul Dumitru Dumbravă a fost trimis, astăzi, în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Dumbravă este ofiţer în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere din IPJ Alba. Alături de poliţist a mai fost trimis în judecată finul său, Ovidiu Sântioană, care este acuzat de complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 10 – 11 mai 2009, inculpatul Dumitru Dumbravă, cu ajutorul inculpatului Sântioană Ovidiu, a pretins şi primit de la un denunţător bani şi bunuri în valoare totală de 6.100 lei.

Denunţătorul este un cioban prins beat la volan. De altfel, acesta i-a dat poliţistului şi doi miei. Dumbravă i-a promis acestuia că va interveni la procurori şi la un medic legist pentru a determina o soluţie favorabilă în dosarul penal în care era cercetat.

Riscă între 2  şi 10 ani de închisoare

Dumbravă şi Sântioană au fost reţinuţi în data de 13 iulie de procurorii DNA. Cei doi riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 10 ani.

Dosarul va fi judecat de Curtea de Apel Alba Iulia. Comndantul IPJ Alba, comisarul şef Tudor Grindean, a declarat că ofiţerul Dumitru Dumbravă a fost suspendat din funcţie şi că a dispus cercetarea disciplinară a acestuia.

Citiţi mai multe amănunte despre acest caz mâine dimineaţă în Adevărul

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite