Poliţiştii şi jandarmii, primii vaccinaţi împotriva gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Alba au ajuns peste 17.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1. În prima etapă a acestei campanii vor fi vaccinaţi în judeţul Alba 2.000 de cadre ale Ministerului de Interne. De asemenea, până la sfârşitul săptămânii se va vaccina şi personalul sanitar.

La Direcţia de Sănătate Publică Alba a ajuns prima tranşă de vaccin împotriva gripei porcine. Au fost primite 17.250 de doze  care vor fi administrate personalului medical, celor care asigură liniştea şi ordinea publică şi tinerilor de peste 16 ani, elevi şi studenţi.

Categoriile de risc primele vaccinate

Categoriile sociale cale mai expuse la risc, cadrele medicale sau alte persoane care lucrează cu un număr mare de persoane vor fi primele vaccinate. Ministerul Sănătăţii Publice a stabilit trei etape în campania de vaccinare împotriva virusului AH1H1. „Vaccinul a ajuns la Alba Iulia sâmbătă seara. Astăzi au fost anunţaţi medicii de familie, managerii unităţilor spitaliceşti şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba, pentru a veni şi a ridica dozele de vaccin“, a spus reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Anca Fenechiu.

Primii care au luat legătura cu Direcţia de Sănătate Publică Alba pentru a ridica dozele de vaccin au fost reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba. „Poliţiştii au luat legătura cu noi. Pentru ei sunt repartizate 2.000 de doze de vaccin. Mai ales în preajma Zilei Naţionale, poliţiştii sunt mai expuşi deoarece ei trebuie să asigure ordinea la manifestările la care sunt aşteptaţi mii de oameni“, a mai spus reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică Alba.

Bolnavii cronici vor fi şi ei vaccinaţi

A doua etapă a campaniei de vaccinare îi vizează pe tinerii care învaţă în unităţi liceale de stat şi private iar în ultima etapă vor fi vaccinate alte categorii de risc, cum ar fi pacienţii cu boli cronice aflaţi în evidenţele medicilor de familie din judeţul Alba. „Înainte de începerea acestei campanii a avut loc o întâlnire în care s-a explicat medicilor de familie paşii pe care trebuie urmaţi. De asemenea s-a explicat şi necesitatea acestui vaccin“, a spus medicul Olimpia Candrea. 

Medicii de familie din judeţ spun că acest vaccin este binevenit şi de aceeaşi părere este şi Maria Gheorghe, mama unei fetiţe din Alba Iulia. „Fetiţa mea nu are o problemă gravă dar dacă ar trebui să facă vaccinul aş fi de acord“, a spus mama fetei. În judeţul Alba au fost confirmate până la acest moment 25 de cazuri de îmbolnăvire cu gripă porcină.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite