Poliţiştii din Hunedoara caută hoţi de icoane în Alba şi în alte patru judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti din cadrul IPJ Hunedoara derulează miercuri dimineaţă o operaţiune în cinci judeţe printre care şi Alba pentru a da de urma unor hoţi de icoane. Anchetatorii efectuează un număr de 13 percheziţii. Prejudiciul se ridică la 1,3 milioane de lei.

În afară de Alba, judeţele vizate sunt județele Timiș, Sibiu, Brașov şi Bacău. „Percheziţiile vizează locuinţele unor suspecţi de furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire, dar şi pe cele ale unor colecţionari de artă. Acţiunea este o continuare a activităţilor investigative care au condus, în luna noiembrie 2011, la arestarea preventivă a doi suspecţi din comuna sibiană Brateiu, care sunt în prezent judecaţi de Tribunalul Hunedoara pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave. Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională a suspecţilor se ridică la 1.300.000 lei, din care s-a reuşit recuperarea a aproximativ 50%.“, se afirmă într-un comunicat de presă al IPJ Hunedoara.

La acţiune participă peste 90 de poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigaţii Criminale, I.P.J. Hunedoara şi inspectoratelor judeţene de poliţie pe raza cărora au loc percheziţiile, precum şi luptători ai structurilor de intervenţie rapidă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite