Poliţişti din Alba condamnaţi la şase luni de închisoare cu suspendare pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi poliţişti din Alba au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru infracţiuni de corupţie. Cei doi au fost surprinşi în flagrant pe DN7 cu bani asupra lor primiţi de la un şofer oprit în trafic.

Agentul principal Marius Şulean din cadrul Poliţiei Cugir şi agentul şef Cornel Borla de la Postul de poliţie Săliştea au primit, fiecare, câte 6 luni de închisoare cu suspendare. Pedeapsa mimimă a fost aplicată în condiţiile în care cei doi poliţişti au reuşit să convingă instanţă să schimbe încadrarea juridică a faptei pentru care sunt acuzaţi.

„Schimbat încadrarea juridică în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Şăulean Vasile Marius din infracţiunea de luare de mită în infracţiunea de primire foloase necuvenite şi în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Borla Gheorghe Cornel din complicitate la luare de mită în complicitate la primirea de foloase necuvenite Condamnat inculpaţii Şăulean Vasile Marius şi Borla Gheorghe Cornel la 6 luni închisoare cu suspendare“, se afirmă în hotărârea instanţei Tribunalului Alba.

Flagrant pe DN7

Cei doi poliţişti din Alba au fost prinşi în flagrant în septembrie 2010 de procurori şi ofiteri ai Directiei Generale Anticorupţie în timp ce primeau 500 de lei mită de la un conducator auto oprit în trafic pentru nerespectarea regulilor de circulaţie. Polţiştii îşi exercitau atribuţiile de serviciu pe DN7, în zona comunei Săliştea, când au fost prinsi în falgrant de o echipa coordonată de un procuror de la Tribunalul Alba.

Agentul principal de politie Marius Şăulean a fost cercetat pentru că ar fi întocmit în fals un proces verbal de constatare a contraventiei, în scopul de a-i aplica contravenientului o sancţiune contravenţională mai blândă şi de a ascunde comiterea infracţiunii, iar cu complicitatea colegulului Cornel Borla a primit suma de 500 lei.
În momentul realizarii flagrantului, asupra lui Marius Şăulean a fost găsită suma de 400 lei, iar asupra agentului sef Cornel Borla suma de 100 lei. Marius Şăulean a fost reţinut pentru 24 de ore, dar instanţa a decis atunci cercetarea acestuia în stare de libertate.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite