UPDATE: Poliţist din cadrul IPJ Alba cercetat pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Inspectoratului de Poliţie Alba
Sediul Inspectoratului de Poliţie Alba

Agentul de poliţie Vasile Cîrţu  a fost surprins în timp ce a pretins şi a luat 500 de lei de la un cetăţean din Alba Iulia pentru soluţionarea unui dosar penal. Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus urmărirea penală împotriva agentului de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, pentru comiterea infracţiunii de „trafic de influenţă“.

Agentul de poliţie Vasile Cîrţu este cercetat pentru infracţiunea de „trafic de influenţă“ după de a fost prins în momentul în care a primit suma de 500 de lei de la un cetăţean din Alba Iulia, pentru a interveni în soluţionarea unui dosar penal. Faţă de poliţist s-a decis urmărirea penală, iar cercetările continuă cu acesta în stare de libertate. Agentul de poliţie nu este la prima abatere şi a mai fost cercetat disciplinar în alte opt cazuri.

Prins când a solicitat şi a luat banii

La sfârşitul săptămânii trecute, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus urmărirea penală împotriva unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, pentru comiterea infracţiunii de „trafic de influenţă“. Vineri, în data de 2 aprilie, în urma organizării unui flagrant ofiţerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu un procuror, l-au prins pe agentul de poliţie, Vasile Cîrţu, în momentul în care a primit suma de 500 lei de la un cetăţean. „Agentul de poliţie ne-a creat probleme nenumărate, iar în decursul a doi ani a fost sancţionat de două ori. Inspectoratul de Poliţie a făcut eforturi, iar agentul a fost consiliat atât de superiorii ierarhici cât şi de ofiţerul psiholog“, a spus Tudor Grindean, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba.

Recidivist în conduită necorespunzătoare

„Pentru activitatea profesională slabă şi conduita necorespunzătoare de care a dat dovadă în societate, în perioada 1995 – 2009, agentul de poliţie a fost cercetat disciplinar în opt cazuri. Ultimele două sancţiuni au fost dispuse faţă de agent, în anul 2009, constând în “trecerea într-o funcţie inferioară” (de la funcţia de şef de post la fucţia de agent de ordine şi siguranţă publică) şi „«amânarea înaintării în gradul profesional următor»“, a spus Iulia Haţegan, purtător de cuvânt al IPJ Alba.

Printre motivele cercetării disciplinare a agentului a fost şi faptul că în mod repetat s-a îndatorat la diverşi cetăţeni şi nu a mai restituit sumele de bani împrumutate, cauzând astfel prejudicii de imagine instituţiei. „Datorită activităţii profesionale slabe, în ultimii doi ani, agentul de poliţie a fost apreciat cu calificativul «satisfăcător», fiind la un pas de excluderea din poliţie, deoarece acest calificativ este minimul, «nesatiosfăcător» înseamând pierderea locului de muncă din cadrul instituţiei“, a mai explicat Tudor Grindean.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite