Alba Iulia: Poliţist reţinut pentru că a luat doi miei şpagă (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Poliţist reţinut pentru că a luat doi miei şpagă (UPDATE)
Alba Iulia: Poliţist reţinut pentru că a luat doi miei şpagă (UPDATE)

Un poliţist din IPJ Alba, Serviciul Poliţiei Rutiere, a fost reţinut aseară pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru acuzaţia de trafic de influenţă.

Subinspectorul de poliţie, pentru care IPJ Alba a făcut public doar iniţialele numelui (D.D.), este acuzat că în cursul lunii mai 2009 a pretins şi primit de la o persoană suma de 5.800 lei şi doi miei, pentru a interveni pe lângă medici şi procurori, în scopul dispunerii unei soluţii favorabile, într-un dosar penal.

Denunţătorul avea dosar penal

"Denunţătorul era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care are o imbibaţie  alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur in în sânge. Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, comisar şef de poliţie Tudor Grindean, a dispus declanşarea procedurii cercetării prealabile disciplinare, în conformitate cu normele legale interne”, se afirmă în comunicatul IPJ Alba.


17.00 Dumitru Dumbravă şi Ovidiu Sântioană au primit, din parta judecătorilor Curţii de Apel Alba Iulia, mandat de arest preventiv pe o perioadă de 20 de zile. Cei doi sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă. Atât inculpaţii, cât şi procurorii au declarat recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.



15.00
Subinspectorul Dumitru Dumbravă a fost adus la Curtea de Apel Alba Iulia pentru a fi prezentat jduecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Alături de acesta a mai fost adus şi Ovidiu Sântioană, fin cu poliţistul, care ar fi intermediat "transferul" banilor şi al mieilor de la denunţător la poliţist. Denunţătorul este de fapt un cioban, care a dorit să scape de dosarul penal, după ce a fost prins de Dumitru Dumbravă beat la volan.



12.00
Poliţistul se numeşte Dumitru Dumbravă şi va fi prezentat astăzi judecătorilor Curţii de Apel Alba Iulia pentru emiterea unui mandat de arest preventiv pe o perioadă de 29 de zile.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite