Poliţist din Alba, fost şef de post, condamnat la închisoare pentru o mită de 500 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent de poliţie din cadrul IPJ Alba, fost şef de post în comuna Ceru Băcăinţi, a fost condamnat la pedeapasa de trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Cristian Vasile Cîrţu a fost prins în flagrant când a primit o mită de 500 de lei  pentru „rezolvarea” unui dosar penal.

Sentinţa de condamnare a fost pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 15 februarie 2012. Instanţa a păstrat decizia Tribunalul Alba care l-a condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Fostul şef de post din Ceru Băcăinţi a fost trimis în judecată în iunie 2010, pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Judecătorii au reţinut faptul că poliţistul nu a înregistrat şi soluţionat o plângere de furt din 2007, pe când era şef de post în Ceru Băcăinţi. Un localnic s-a plâns că două persoane pe care le-a găzduit l-au lăsat fără bunuri de 340 dolari.

Mită  pentru „rezolvarea“ unui dosar penal

Ofiţerii anticorupţie au intrat pe fir în aprilie 2010, când bărbatul care a sesizat în scris furtul i-a informat că Cristian Vasile Cîrţu, ajuns între timp la Poliţia Cugir, i-a cerut mită pentru „rezolvarea“ unui dosar penal, în care era parte vătămată.

„În baza delegării Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, ofiţerii D.G.A., împreună cu procurorul competent, au procedat la organizarea flagrantului, agentul de poliţie fiind prins în flagrant în momentul în care a primit 500 lei de la denunţător, ocazie cu care a convenit cu acesta ca, în momentul în care îi va „rezolva” dosarul penal, să mai primească 500 lei“, se arată în comunicatul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Tribunalul Alba a dispus în decembrie 2010, schimbarea încadrării juridice pentru fostul şef de post din Ceru Băcăinţi din trafic de influenţă în cea de înşelăciune. Ulterior, Curtea de Apel Alba Iulia l-a achitat pe Cristian Vasile Cîrţu de înşelăciune.

Sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu este definitivă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite