Policlinica din Alba Iulia, închisă până în ianuarie 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii care lucrează la Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba au decis să-şi ia cele patru zile libere în perioada dintre Crăciun şi Revelion. Mai multe persoane care au venit din oraşe îndepărtate din judeţ au fost nevoite să facă cale întoarsă. Pacienţii spun că nu au fost anunţaţi de acestă schimbare de program.

A bătut drumul degeaba din Câmpeni

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Diana Ciobotea, spune că programul a fost anunţat de mai mult timp şi a fost afişat şi la policlinică. „Nu am făcut un anunţ oficial dar s-a spus de mai multe ori în diverse interviuri. Programul a fost hotărât încă de la începutul lui decembrie şi nu au fost făcute programări în acestă perioadă“, a spus Diana Ciobotea. 

O parte dintre cei care luni şi marţi au trecut pe la ambulatoriul de pe strada Muşeţelului nu aveau programări şi au mers pentru o consultaţie la medicul specialist. „Am venit de la Câmpeni pentru o consultaţie la medicul ORL. Am venit degeaba şi acum mai am de aşteptat până la anul. Nu-i o urgenţă pentru mine dar dacă era ceva mai grav nu ştiu ce făceam. Trebuiau să anunţe în mai multe feluri să nu batem drumul fără rost“, a spus Dumitru Şenilă, de 62 de ani, pensionar. Acesta a venit la policlinică degeaba de la o distanţă de 80 de kilometri.

Permanenţă doar la Urgenţă

Cu o problemă de sănătate a ajuns la ambulatoriul de specialitate al spitalului judeţean şi Maria Grecu din Baia de Arieş. „Am avenit pentru o consultaţie la medicul cardiolog. Am trimitere de la medicul de familie pentru că m-am simţit rău mai ales acum de sărbători. Acum am de aşteptat până după Anul Nou pentru a lua un tratament“, a spus femeia de 51 de ani. Persoanele care au nevoie urgentă de medic se pot adresa Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Alba.

„Din data de 4 ianuarie programul la policlinica de pe strada Muşeţelului va reintra în normal. Până atunci, asistenţa medicală se asigură la Urgenţe “, a mai spus medicul Diana Ciobotea. În ultimele patru zile la Urgenţa Spitalului au ajuns peste 400 de persoane. Cei mai multe consultaţii s-au înregistrat la copii care au avut probleme respiratorii. De asemenea au fost înregistrate şi cazuri cu probleme digestive datorate excesului alimentar.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite