Alba Iulia: O voce nouă în folk-ul românesc – formaţia „Plus Noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de petru tineri, doi din Aiud şi doi din Zlatna, au înfiinţat în urmă cu doar câteva luni formaţia de muzică folk „Plus Noi“. În această seară de la ora 23.00, la galeriile Trinity, în cadrul Festivalului de folk „Ziua de mâine“, va fi lansat primul album „Cântece crude“.

Muzica folk este strâns legată de pasiunea pentru munte. Toţi membrii formaţiei „Plus Noi“ sunt înscrişi în cluburi montane.  Doi dintre ei sunt membrii ai Clubului Acropolis din Aiud şi ceilalţi doi  sunt membrii ai Asociaţiei de Turism şi Ecologie Trascău Corp din Zlatna şi împărtăşesc atât iubirea de natură cât şi cea pentru muzică.

Pasiunea pentru munte prezentă în melodii


Această pasiune pentru munte se materializează şi în acest album de muzică folk.  Cei patru tineri, care formează „Plus Noi“:  Stelian Petrescu, Sebastian Kincses, Adrian Puiuleţ şi Victor Surugiu, au cântat la început melodiile, în natură, la concursurile montane. O parte dintre piese au fost auzite prima dată de prietenii trupei,  în jurul unui foc. După ce au hotărât să înregistreze acest album a venit şi partea cea mai grea, găsirea unui nume potrivit.

„Nu am dorit să fim aroganţi cu acest nume, care reprezintă încrederea noastră că ne vom alătura în mod fericit altor creaţi folck mai vechi şi mai noi“, a spus unul dintren membrii trupei, Adrian Puiuleţ. Numele albumului a fost şi el atent ales. „Cântece crude“ semnifică sinceritatea, simplitatea pieselor, emoţia începutului şi mai ales mesajul „verde“, care reprezintă dragostea şi grija pentru natură.

Albumul conţine 14 piese de dragoste

Majoritatea pieselor au lait motiv muntele şi noaptea. Sunt piese de dragoste, o temă des abordată în muzica folk. Versurile pieselor sunt create în mare parte de Stelian Petrescu, dar sunt şi melodii pe versurile unor poeţi renumiţi: Nicolae Labiş, Octavian Goga şi Nichita Stănescu. „Am şi acum mai multe piese în lucru. Am mereu, în husa de la chitară, hârti pe care scriu versuri, pe care mai apoi le lucrez pentru a crea melodiile“, a spus Stelian Petrescu.

Albumul produs la Studio Nic din Ocna Mureş, are  14 piese şi va fi lansat, astăzi, în cadrul Festivalului de Folk „Ziua de mâine“. „Lansarea albumului va avea loc la Galeriile Trinity, în Şanţurile de Sud ale Cetăţii din Alba Iulia, de la ora 23.00. Intrarea este liberă şi îi aşteptăm pe toţi iubitorii muzicii folk“, a mai spus Adrian Puiuleţ. Cu ocazia lansării se poate achiziţiona şi albumul „Cântece Crude“, iar artiştii promit şi autografe, dacă vor fi solicitate. Albumul costă 18 lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite