Pliante, DVD-uri şi un film pentru promovarea Cetăţii Alba Carolina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul „Respiră aerul istoriei“ urmează a fi semnat săptămâna aceasta. Banii vor fi folosiţi pentru participarea la diverse târguri de turism şi realizarea unor materiale publicitare. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 790.000 lei.

Primăria Alba Iulia urmează a primi o finanţare de aproximativ 790.000 lei pentru promovarea Cetăţii Carolina. Fondurile nerambursabile provin prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 destinate dezvoltării turismului intern. Banii vor fi folosiţi pentru realizarea unor pliante şi dvd-uri publicitare.

Contractul de finanţare va fi semnat în perioada imediat următoare. „Sperăm ca până la sfârşitul săptămănii să ne revină proiectul spre semnare, iar debutul propriu-zis al proiectului să fie la începutul lunii august“, a spus Nicolaie Moldovan, şeful Serviciului Elaborare Proiecte Comunitare din cadrul Primăriei Alba Iulia.

Film cu evoluţia Cetăţii Carolina

Pe lângă materialele de informare,ghidurile turistice şi pliantele traduse în mai multe limbi de circulaţie internaţională, se vrea realizarea unui film de prezentare a istoricului cetăţii. „Ineditul este dat de realizarea unui film de prezentare a evoluţiei în timp a Cetăţii Alba Carolina, pe fundalul unui joc de lumini şi laser. Acesta va fi proiectat cel mai probabil pe zidurile cetăţii şi se va distribui pe DVD“, a spus Nicolaie Moldovan.

Acesta a precizat banii vor fi folosiţi şi pentru participarea la diverse târguri de turism. „Pentru promovarea produsului Cetatea Alba Carolina este prevăzută şi participarea la patru târguri şi expoziţii de turism desfăşurate în ţară. Unul dintre acestea va fi târgul de Turism de la Bucureşti“, a mai spus şeful Serviciului Elaborare Proiecte Comunitare din cadrul Primăriei Alba Iulia.

image

Investiţii considerabile

Proiectul „Respiră aerul istoriei“ vine în spijinul investiţiilor de peste 15 milioane de euro realizate în ultimii ani în Alba Iulia. „Considerăm ca fiind extrem de importante investiţiile derulate în ultimii ani în Cetatea Alba Carolina, iar rezultatele sunt peste aşteptări, amenajarea unui punct de informare turistică, circuitul turistic de la Traseul Celor Trei Fortificaţii, restaurarea Porţilor I, II şi III, ceremonialul schimbării gărzii. Însă este nevoie ca cei din exterior să vadă ce se întâmplă la Alba Iulia”, a declarat primarul Mircea Hava.

Pentru popularizarea cetăţii, atât în ţară cât şi în străinătate, va fi creat un site cu informaţii asupra istoricului, punctelor de atracţie şi a monumentelor din Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite