Plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru mash-ul de pe catedrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mash-ul a fost amplasat pe clopotniţa Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia încă de duminică.
Mash-ul a fost amplasat pe clopotniţa Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia încă de duminică.

Ioan Dârzu, preşedintele PSD Alba, a depus în această dimineaţă o plângere împotriva municipalităţii din Alba Iulia pentru afişarea drapelului în şase culori pe Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

Banner-ul publicitar a fost pus duminică cu ocazia deschiderii manifestărilor prilejuite de ziua de 1 Decembrie. Mash-ul a stârnit controverse deoarece prezenta steagul naţional, stilizat artistic şi descompus în şase culori, printre care şi portocaliu.

Plângerea depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia vine după ce mash-ul a fost îndepărtat ieri după-amiază de către municipalitate. „Am avut o reuniune a partidului în cadrul căreia s-a decis depunerea unei plângeri împotriva organizatorilor. Considerăm că acel steag este o denigrare a însemnelor naţionale“, a spus Dârzu.

Sesizarea a fost depusă în jurul orei 10.00. „Noi am înregistrat o plângere pe articolul 236 din Codului Penal, care se referă la infracţiunea de ofensă adusă unor însemne naţionale. Am repartizat cazul unui procuror care va hotâră cercetările pe care le va întreprinde şi dacă va audia martori. Conform legislaţiei, pedeapsa pentru ofensă adusă unor însemne naţionale este de la şase luni la trei ani de închisoare“, a spus Maria Bălţat Cetean, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Primarul Mircea Hava consideră că nu a făcut nici un abuz. „Am mai fost dat în judecată şi în alte situaţii, pe motive nefondate. Legea a fost respectată“, a declarat Hava.

 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite