Tânărul care a tras cu un pistol de jucărie lângă Tribunalul Alba, judecat pentru ultraj şi tulburarea liniştii publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Vasile Potopea a stat cinci zile în arest
Bogdan Vasile Potopea a stat cinci zile în arest

Un tânăr din Alba Iulia în vârstă de 23 de ani, care a tras cu un pistol de jucărie asupra a doi bărbaţi, în urma unui incident în trafic, a fost trimis în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Luni are loc, la Judecătoria Alba Iulia, primul termen al procesului în care a fost inculpat Vasile Bogdan Potopea.

Incidentul a avut loc în 13 octombrie în apropierea sediului tribunalului Alba. Vasile Bogdan Potopea, în urma unor neînţelegeri în trafic cu conducătorul  unui alt autoturism,  a folosit un pistol de tip „Air Soft” cu care a tras un număr de trei bile din plastic înspre două persoane care erau coborâte dintr-un alt autoturism.

„Victimele“ erau doi interlopi din calnul Lenis din Sibiu, Sorin Călin Burnete şi Ioan Marian Ghizăşan, prezenţi la Alba Iulia pentru a participa la procesul în care sunt judecaţi. Ulterior, fiecare a plecat ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. O femeie, angajată a Poliţiei Locale, care a văzut incidentul, a sunat la 112. Potopea a fost găsit în trafic de poliţişti, iar pistolul pistolul de jucărie cu care a tras a fost identificat la domiciliul acestuia.

Vasile Bogdan Potopea, fiul omului de afaceri Marius Potopea, a fost arestat pentru 15 zile de Judecătoria Alba Iulia, dar a fost eliberat cinci zile mai târziu la Tribunal. Fapta de care este acuzat tânărul se pedepseşte potrivit Codului Penal cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite