Alba Iulia: Pistol-mitralieră la standarde NATO produs la Cugir pentru Armata Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societăţile de stat din Cugir, Fabrica de Arme SA şi Cugir SA, ar putea produce armament la standarde NATO pentru Armata Română. Anunţul a fost făcut astăzi la Alba Iulia de senatorul Teodor Meleşcanu, preşedinte al Comisiei de Apărare din Senat.

Senatorul liberal a vizitat miercuri cele două fabrici din Cugir împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Vizita a fost organizată într-un moment în care administratorul special al celor două firme, Radu Roşian, şi o parte dintre directorii societăţilor sunt plecaţi în SUA, unde au participat, la Las Vegas, la cel mai mare târg de armament din lume “Shot Show 2011”.

Teodor Meleşcanu s-a informat la Cugir asupra capacităţii de fabricaţie a celor două fabrici de tehnică militară şi a purtat discuţii despre situaţia financiară şi posibilităţile ca fabricile să devină profitabile şi competitive pe piaţă.

Analiză în Comisia de Apărare din Senat

“Am considerat că este foarte important să folosim potenţialul şi experienţa de la Cugir, unde există o linie foarte modernă de producere a muniţiei de tip NATO. Susţinem proiectul unui pistol mitralieră românesc, care ar închide foarte bine, împreună cu producţia de muniţie, ciclul necesităţilor Armatei Române. Ne gândim şi la un centru de proiectare, de verificare şi de certificare a calităţii pentru tot ceea ce reprezintă armament”, a declarat senatorul.

Comisia de Apărare prezentă la Cugir a convenit că, imediat după începerea sesiunii Parlamentului, o delegaţie a celor două societăţi din Cugir să fie prezentă la o întâlnire la Senat. “Este nevoie de un produs foarte bun, care să fie competitiv, pe care Armata să-l considere important şi necesar”, a spus Teodor Meleşcanu.

Parlamentarul s-a pronunţat şi în favoarea ştergerii datoriilor istorice ale celor două societăţi, în valoare de zeci de milioane de euro. “Se pot elimina aceste datorii istorice care sunt pe hârtie, pentru a le da o şansă să facă dovada faptului că pot să se întreţină, pot să realizeze beneficii, profituri, din activitatea pe care o desfăşoară pe bază de contracte ferme. De asemenea, o soluţie ar fi renunţarea la unele dintre activele pe care le au şi care necesită bani pentru întreţinere. Pot fi transferate către zona industrială pentru atragerea de investitori dau cedate primăriei în scopuri sociale”, a mai afirmat senatorul Teodor Meleşcanu.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite