Pistă pentru biciclişti în Cartierul Cetate din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicicliştii din Alba Iulia sunt cei mai bucuroşi de trasarea pistelor.
Bicicliştii din Alba Iulia sunt cei mai bucuroşi de trasarea pistelor.

Pista de pe bulevardul Transilvaniei face legătura cu traseul din zona ştrandului Schit şi cu cel care înconjoară parcul Unirii. În cel mult o săptămână, bibiclişti vor putea circula pe aceste rute. Zilele acestea se fac lucrări de marcare a traseelor.

Primăria Alba Iulia a început în aceste zile marcarea unor trasee pentru biciclişti. Acestea sunt stabilite pentru cartierul Cetate din Alba Iulia. Mai exact, punctul de legătură între cele două trasee este actuala pistă de pe bulevardul pietonal Transilvania.

Bicicliştii vor putea circula pe tronsonul special amenajat între Catedrala Reîntregirii şi ştrandul din zona Schit, Terasa Viilor.

„Se execută lucrări de marcaj, adaptarea carosabilului, amenajarea de rampe si instalare de indicatooare în zona catedralei, parcul Unirii şi zona Schit. Lucrătorii marchează un traseu care face legătura între Terasa Viilor şi Bulevardul Transilvaniei şi un altul care porneste de la bulevard, cu intrare în Parcul Unirii, înconjurarea acestuia şi se finalizează în zona catedralei“, a spus Anda Enache, reprezentantul primăriei Alba Iulia.

Aceasta a precizat că după finalizarea acestor trasee, în funcţie de condiţiile meteorologice se va face legătura cu pista de pe traseul sudic din şanţurile Cetăţii Alba Carolina.

Alte opt trasee

În amenajarea pistelor se va lua în calcul atât siguranţa bicicliştilor, cât şi a pietonilor şi a şoferilor. „Trebuie să ţinem cont de siguranţa tuturor. Se amenajează traseele fără cheltuieli majore şi cu implicaţii minore asupra traficului actual“, a spus Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

În interiorul oraşului vor exista în anul 2012 nouă trasee pentru biciclişti în lungime de 17 kilometri. De la Catedrala Ortodoxă vor pleca alte patru trasee, unul spre parcul din centrul oraşului, unul spre Gara CFR, altul spre stadionul Cetate şi ultimul spre cartierul Bărăbanţ, pe străzile Calea Moţilor şi Tudor Vladimirescu.

Alte două piste vor lega zona centrală, cu plecare din parcul de lângă Casa de Cultură a Studenţilor şi vor ajunge la Gară şi la Stadionul Cetate. Ultimele două piste pentru biciclete sunt proiectate pe străzile Bucureşti şi Decebal. Biciclişti vor mai putea parcurge alţi 36 de kilometri pe tresee spre Schit, Parcul Dendrologic, râurile Mureş şi Ampoi şi cartierul Miceşti.

„E bine că în final s-a gândit cineva la siguranţa noastră, la faltul că nu mai trebuie să ne strecurăm printre maşini şi pietoni. Oraşul începe să se transforme în bine“, a spus  inginerul Aurel Suciu, 34 de ani, care circulă cu bicicleta cel puţin o dată pe săptămână.

Valoarea totală a proiectului „Reţea de circulaţie pentru biciclişti în municipiul Alba Iulia“ este de peste 830.000 euro. Lucrările vor fi finalizate integral în 2012.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite