Alba Iulia: Pietre preţioase şi materialele nucleare, păzite de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Pietre preţioase şi materialele nucleare, păzite de jandarmi
Alba Iulia: Pietre preţioase şi materialele nucleare, păzite de jandarmi

În primul semestru al anului 2009, jandarmii albaiulieni au realixat peste 600 de misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei transporturilor de bunuri şi valori, dar şi a materialelor şi substanţelor periculoase.

Jandarmii albaiulieni s-au ocupat de la începutul anului de protecţia transportului unor sume importante de bani, titluri de credite, cecuri, metale şi pietre preţioase ori obiecte de arta. Unii dintre jandarmi au avut parte şi misiuni periculoase, asigurându-se de siguranţa produselor cu caracter special, precum arme, muniţii, materii explozive, substanţe toxice, materiale nucleare sau alte materii radioactive.

Din totalul celor 600 de misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei transporturilor, 90 dintre acestea de misiuni au avut un grad foarte ridicat de risc.
„Toate cadrele implicate în această activitate sunt atent selecţionate, la baza acestei selecţii stând opţiunea personală a fiecăruia, pregătirea de specialitate, condiţia fizică şi, foarte important, capacitatea de a acţiona rapid şi eficient în condiţii de stres”, a precizat căpitanul Ovidiu Cosmin Jurcoveţ de la Jandarmeria Alba.         
                           
Acesta a mai spus că toate misiunile au fost duse cu bine la îndeplinire, fără ca integritatea produselor transportate, siguranţa participanţilor la trafic sau a locuitorilor localităţilor tranzitate să fie vreodată puse în pericol.
Jandarmii participă periodic la cursuri de specialitate, precum şi la testări teoretice şi practice.       

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite