Picnic pe malul Ampoiului şi Mureşului de 1 Mai la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Vremea frumoasă care se anunţă pentru mini-vacanţa de 1 mai îi va determina şi pe locuitorii din Alba Iulia să iasă la „iarbă verde“, la un picnic cu familia şi prietenii. Din păcate, cel puţin deocamdată nu există zone special amenajate pentru astfel de ieşiri în natură.

Oamenii vor ieşi ca în fiecare an şi vor umple malurile râurilor Ampoi şi Mureş, aflate în apropierea oraşului. Alte zone pentru picnic sunt dealul Mamut, zona Schit, Valea Mică, Ampoiţa şi Straja. La Schit, în apropierea restaurantului Terasa Viilor, există, de altfel, singura zonă din oraş cât de cât amenajată pentru astfel de evenimente.

În lipsa altor amenajări speciale, aşa cum obligă aşa-zisa lege a picnicului autorităţile locale, oamenii îşi vor întinde păturile şi micii tot pe iarbă. Reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de control au afirmat, însă, că vor iniţia acţiuni pentru a verifica modul în care se respectă legea. Deocamdată nu sunt anunţate evenimente publice, cu excepţia celor care se vor desfăşura în 2 mai când se marchează Ziua Tineretului.

Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia organizează miercuri, 2 mai, competiţii sportive (fotbal, tenis de masă, tenis de câmp, beach volei şi cros) la Winner’s Club Ţălnar şi un concert, de la ora 20.30, la Alba Mall. Vor urca pe scenă Antinia şi Doina Cocîrţă, iar invitat special este CRBL.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite