Piaţa imobiliară blocată de protestul angajaţilor de la Oficiul de Cadastru Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul acestei zile angajaţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alba şi-au reluat activitatea pentru o oră. „Salariaţii noştri s-au întors la muncă iar între 14.00 şi 15.30 s-au eliberat toate actele cu termen în data de astăzi. S-a dat curs urgenţelor şi s-au eliberat actele de care oamenii aveau nevoie“, a explicat Cornelia Baba, directorul OCPI Alba.

Afectate de protestul salariaţilor de la Oficiul de Cadastru Alba au fost şi agenţiile imobiliare. „Norocul nostru că de o săptămână e linişte pe piaţa imobiliară şi nu am avut de întocmit documente urgente. Am avut de scos zilele acestea nişte extrase de carte funciară, dar nu reprezentau neapărat urgenţă“, a precizat un reprezentant al Agenţiei Imobiliare Corelis. „Nu cred că acest protest va dura. Nu ne gândim la ce e mai rău şi la cum ne vor afecta protestele, pentru că cred că se vor lua măsuri în curând. Ieri am avut de scos două extrase de carte funciară şi am fost amânaţi, dar nu cred că va mai dura mult“, a spus Octavian Pojar, reprezentantul Agenţiei Imobiliare Intermedia.

Albaiulienii nu-şi mai pot înscrie casele în evidenţele cadastrale şi nu le pot vinde

Cu toate speranţele agenţilor imobiliari situaţia de la OCPI Alba este incertă. Din cauza protestului din aceste instituţii, albaiulienii nu-şi mai pot înscrie casele în evidenţele cadastrale şi, prin urmare, nu le mai pot vinde, iar în cazul în care şi-au achiziţionat o locuinţă, nu-şi pot înregistra dreptul de proprietate. În plus, şi aceia care vor vrea să-şi radieze un drept de proprietate sau să treacă un teren din extravilan în intravilan vor trebui să aştepte până când angajaţii de la oficiile Agenţiei de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) vor redeschide ghişeele.

„Este ameninţat Programul Prima Casă, activitatea băncilor, notarilor publici şi a primăriilor. Un astfel de demers ar putea distruge definitiv sectorul imobiliar, aflat în declin de mai mult de un an. Sper ca angajaţii cadastrului să îşi dea seama la timp că acţiunile lor dăunează foarte mult, cât despre cât de legal este protestul lor, nu ştiu ce să spun... E trist că s-a ajuns aici, dar să nu mergem pe princiupil să moară şi capra vecinului“, a spus Mihai Dragomir, un alt reprezentant al unei agenţii imobiliare din Alba Iulia.

Protestatarii sunt hotărâţi însă să continue greva până când va lua cineva în seama revendicările lor. „Nu am idee cât va mai dura protestul. Este dreptul lor să protesteze faţă de nemulţumiri, dar e cumplit pentru cei care au urgenţe pe actele depuse la noi“, a conchis directorul OCPI Alba, Cornelia Baba.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite