Piaţa Consiliul Europei din Alba Iulia, ruşinea plină de gropi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile şi pietonii fac slalom printre gropi
Maşinile şi pietonii fac slalom printre gropi

Una dintre cele mai circulate străzi din Alba Iulia întinde la maxim nervii şoferilor. Sute de maşini trec sau sunt parcate în zonă, în zecile de gropi care se umplu de noroi atunci când plouă. Piaţa Consiliul Europei se află la câteva sute de metri de primărie.

Şoferii care tranzitează zilnic Piaţa Consiliul Europei din centrul municipiului Alba Iulia sunt nemulţumiţi de felul în care arată zona. Zeci de gropi cu diametre ce ajung până la unul sau chiar doi metri îngreunează circulaţia şi provoacă stricăciuni maşinilor. „E dezastru! Tot la două-trei luni ajung cu maşina în service din cauza gropilor. Sute de lei merg pe aceste reparaţii“, a spus Ioan Tănase (59 ani) pensionar.

„Îmi este imposibil să conduc pe aici“

Şoferii şi pietonii sunt nemulţumiţi că autorităţile lasă zona în paragină de ani de zile. „Autorităţile ar trebui să se implice mai mult în amenajarea spaţiilor verzi. În această piaţă pentru că arată sub orice critică. Ar trebui să nu îi mai lase să construiască aici, ci să achiziţioneze terenurile cu probleme şi să le amenajeze“, a spus Alexandru Antonescu (53 ani), pictor.

image

„Îmi este aproape imposibil să conduc pe aici. Sunt atât de multe gropi încât am impresia că mi se rupe maşina. Am fost cu ea în service de câteva ori din cauza gropilor. Nu e deloc plăcut să ajung să plătesc pentru nepăsarea altora“, a spus şi Cristiana Filipescu, o elevă de 19 ani.

„Sunt destul de multe autoturisme care ajung la noi în service din cauza gropilor. În funcţie de maşină şi de dauna produsă, un şofer trebuie să plătească în jur de 200-300 lei, ţinând cont de piesele ce trebuie înlocuite şi de manoperă“, a spus Ovidiu Dobrotă, de la service-ul auto Alba Motor.

Gropi în Piaţa Consiliul Europei din Alba Iulia

Demersuri îndelungate

Instituţii importante atât la nivel local şi judeţean şi regional îşi desfăşoară activitatea în zonă. La nici trei sute de metri de această piaţă se află sediul Primăriei Alba Iulia. Totodată, Direcţia de Taxe şi Impozite, Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, Serviciul Social al Primăriei, sediul societăţii de furnizare a energiei electrice, poşta şi două bănci importante sunt legate de această piaţă. „Noi suntem simpli «locatari». Am făcut demersuri nenumărate să schimbăm faţa zonei, însă am înţeles că e vorba de nişte terenuri învecinate care ar trebui retrocedate, iar procesele încurcă socotelile“, a declarat Simion Creţu, directorul ADR Centru.

 „Nu se vor face lucrări până nu va fi aprobat noul plan urbanistic zonal. Actualele reglementări urbanistice în vigoare privitoare la zona centrală nu mai corespund necesităţilor funcţionale ale oraşului“, a declarat Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, care a menţionat că în zonă este proiectată construcţia unei parcări subterane.

Gropi în Piaţa Consiliul Europei din Alba Iulia

„Top 10 cele mai mari gropi din ţară“

„Adevărul de Seară“ şi „Europa FM“ lansează o campanie pentru a identifica cele mai mari gropi din România. Până în 10 martie, vom face, cu ajutorul cititorilor, un inventar al gropilor din toate oraşele ţării. Dacă ştii o groapă uriaşă, nu ezita să ne contactezi. Scrie-ne un e-mail pe adresa albaiulia@adevarul.ro sau pe gropi@adevarul.ro, povesteşte-ne unde este groapa, ce bătăi de cap ţi-a dat sau cum ţi-ai stricat maşina în ea, iar noi o vom înscrie în concursul naţional, nu înainte de a afla ce măsuri vor lua autorităţile pentru a ne scpăpa de ea.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite