Petrecere de absolvire la Oaşa, sancţionată de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de tineri a sărbătorit la Oaşa absolvirea liceului. Bucuria lor a fost atât de mare încât petrecerea a degenerat şi a fost nevoie de intervenţia jandarmilor montani din Şugag. Cinci adolescenţi au fost amendaţi cu 900 de lei pentru tulburarea liniştii publice.

Un număr de zece tineri au ales pentru a sărbători absolvirea liceului un camping din zona turistică Oaşa. Petrecerea care s-a finalizat prin intervenţia jandarmilor a avut loc sâmbătă, 9 iulie.

„În jurul orei 6.00, ţipetele, cuvintele obscene şi larma nu au mai fost suportate de turiştii cazaţi în cabană astfel că tinerii au fost rugaţi prin intermediul personalului administrativ să pună capăt petrecerii. Demersul cabanierului a fost primit cu violenţă verbală şi gesturi obscene de către proaspeţii absolvenţi, printre care se aflau şi câţiva sub influenţa băuturilor alcoolice, astfel că situaţia risca să degenereze“, a precizat Cosmin Jurcoveţ, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba.

Chemaţi să intervină, jandarmii montani de la Şugag au pus capăt petrecerii şi au amendat cinci  adolescenţi din Gârbova, cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani cu 900 de lei pentru tulburarea liniştii publice.

Jandarmii informează:


Având în vedere că în sezonul estival frecvenţa petrecerilor este mai mare, dorim să remintim cetăţenilor că organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban se sancţionează cu amendă  de la 500 lei la 1.500 lei. De asemenea, pentru fapta de  tulburare, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă se prevede amendă de la 200 lei la 1.000 lei.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite