Peste 780 de misiuni executate de jandarmii din Alba în luna iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul misiunilor executate de jandarmi în iulie 2010 a crescut cu aproape 40 de procente comparativ cu aceeaşi lună a anului 2009. Activitatea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba a numărat 780 de misiuni, cele mai multe de menţinere a ordinii publice.

Din cele peste 780 de misiuni, 2/3 au constat în misiuni de menţinere a ordinii publice în staţiuni montane şi pe traseele turistice adiacente precum şi în misiuni de patrulare executate independent sau alături de poliţişti în municipiile Alba Iulia, Aiud, Sebeş şi oraşul Câmpeni. Pe timpul acestora s-a urmărit prevenirea unor evenimente negative în care să fie implicaţi cetăţenii,  instituţiile financiar bancare, transporturile de bunuri, valori şi produse cu caracter special sau alţi agenţi economici care, prin natura activităţii, ar fi putut constitui ţinta unor fapte de natură penală.

Ordine şi siguranţă publică la diferite manifestări

De asemenea, asigurarea ordinii şi siguranţei publice pe timpul unor manifestări culturale, religioase sau de altă natură a constituit o prioritate pentru efectivele instituţiei. "Pe acest segment au fost executate peste 200 de misiuni, pe parcursul cărora jandarmii au oferit sprijin de specialitate organizatorilor, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală sau contravenţională şi au răspuns prompt diverselor solocitări venite din partea participanţilor. De amintit sunt acţiunile jandarmeriei cu ocazia „Târgului de fete” de pe Muntele Găina precum şi cele determinate de meciul de fotbal dintre F.C. Universitatea Cluj şi Steaua Bucureşti“, a afirmat căpitan Cosmin Jurcoveţ, purtătorul de cuvânt al IJJ Alba.

Echipajele de jandarmerie au intervenit în 32 de cazuri semnalate atât prin intermediul numărului unic de urgenţe 112 cât şi prin apel direct la  numărul inspectoratului acţionând pentru aplanarea unor conflicte spontane, restabilirea liniştii publice precum şi pentru combaterea unor fapte antisociale. "În plus, au fost executate peste 40 de misiuni de punere în aplicare a mandatelor  de aducere a unor persoane implicate în procese aflate pe rolul instanţelor de judecată sau în anchete derulate la nivelul parchetelor. Pe lângă acestea, jandarmii au asigurat paza  şi protecţia unui număr de aproximativ 100 de transporturi de bunuri, valori, înscrisuri şi produse cu caracter special“, a completat reprezentantul IJJ Alba..

Totodată acesta a animtit că au fost aplicate 167 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 61.600 lei, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi pentru nerespectarea cadrului legal care reglementează desfăşurarea competiţilor şi jocurilor sportive.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite