Remat Alba luat cu asalt de proprietarii de rable

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă în curtea SC Remat Alba Iulia SA erau parcate câteva zeci de maşini care urmează să fie casate. Albaiulienii şi hunedorenii aduc maşini vechi şi de 35 de ani la Remat, singura societate din cele două judeţe care poate prelua vehiculele scoase din uz.

Peste 30 de proprietari de rable s-au prezentat în faţa centrului Rematdin Alba Iulia încă din weekend, cu toate că programul „Rabla“ a debutat luni. Maşinile scoase din uz au fost predate de proprietari încă din prima zi a programului. „Luni ne-au fost predate 30 de rable. Ne aşteptăm ca în acest an, numărul celor care vor să scape de maşinile vechi de peste 10 ani să fie mult mai mare decât în anii trecuţi, asta după ce au apărut şi schimbări în acest program“, a declarat Dan Popa, director executiv Remat Alba.

Dacii şi trabanturi merg la casare

Schimbările în cadrul programului rabla sunt binevenite, iar proprietarii de maşini vechi le consideră chiar oportune pentru „mici afaceri“. „Până anul acesta oamenii puteau veni la noi cu un singur autoturism pe care îl dădeau spre casare, însă de anul acesta se pot aduce până la trei maşini scoase din uz. Până acum 30 la sută din propriterii de rable care au venit la noi au adus câte 3 autoturisme. În plus ei acum primesc aceste tichete valorice de 3.800 lei pe care le pot valorifica sau le pot înstrăina“, a explicat Dan Popa. Nu sunt puţini cei care vin la Remat cu rablele în ideea de a-şi achiziţiona ulterior alte maşini.

Dacia sau Trabantul sunt cele mai comune autoturisme predate de proprietari. „Am venit aici să îmi las iubirea vieţii. Am multe amintiri cu maşina asta. Am căzut şi de pe pod cu ea şi tot a rezistat. E o dacie pe care o am de peste 30 de ani. Acum o dau la fier vechi pentru că vreau să îmi iau alta. O să îmi achiziţionez tot o dacie, însă Logan pentru că pe drumurile noastre asta se pretează“, a spus Nicolae Dendiu, 54 ani, din Blaj, Alba. Proprietarii de maşini vechi consideră programul „Rabla“ o şansă pentru a putea face noi achiziţii şi de a scăpa de „vechituri“. „Cred că acest program este bun pentru noi deoarece adună toate vechiturile după ce românii au adus de dincolo cimitire de maşini. E timpul să se facă curăţenie“, Constantin Petrinca, 55 ani, Blaj, Alba.

Afaceri cu rable

Programul „Rabla“ este pentru unii fac chiar o oportunitate de a face „afaceri“. Rubricile de mica publicitate sunt pline de anunţuri de genul „Cumpăr maşini vechi“. Costică Breazu, din Hunedoara este „fericitul“ proprietar al unei rable de câteva zile. Astăzi a venit cu ea la Remat Alba pentru a primi tichetul valoric pe care ulterior îl va înstrăina. „Am cumpărat dacia cu 300 lei şi primesc pe ea 3.800 lei prin tichet. Nu îmi permit să îmi iau o maşină însă voi vinde tichetul cu 1.000-1.500 lei şi tot câştig ceva. Trebuie să trăim cumva“, a spus bărbatul de 45 de ani din Simeria.  

Datorită succesului pe care îl are programul în rândul proprietarilor de maşini vechi din Alba şi Hunedoara, primele 100 de tichete valorice au fost aproape epuizate, urmând ca mâine, conducerea Remat Alba să facă cerere pentru alte 100 de bonuri.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite