Peste 2.000 de misiuni executate de jandarmi în primul trimestru din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii albaiulieni au dus la îndeplinire în primul trimestru al anului 2010 nu mai puţin de 2.300 de misiuni.Aproape jumătate au constat în misiuni de menţinere a ordinii publice în staţiuni montane şi pe traseele turistice precum şi în misiuni de patrulare executate independent sau alături de poliţişti în Alba Iulia, Aiud, Sebeş şi Câmpeni.

Pe timpul acestora s-a urmărit prevenirea unor evenimente negative în care să fie implicaţi cetăţenii,  instituţiile financiar bancare, transporturile de bunuri, valori şi produse cu caracter special sau alţi agenţi economici care, prin natura activităţii, ar fi putut constitui ţinta unor fapte de natură penală. De asemenea, jandarmeria Alba a asigurat ordinea publică pe timpul desfăşurării a 4 manifestări de protest, 20 de  manifestări religioase sau cultural-artistice şi 12 competiţii sportive, jandarmii acţionând pe timpul ceremoniilor religioase prilejuite de sărbătorile creştine de la început de an şi de Sărbătorile Pascale.

Linişte de sărbători

Au aigurat ordinea şi liniştea publică şi pe timpul deschiderii oficiale a Domeniului Schiabil de la Muntele Şurianu şi prevenind apariţia unor fapte de natură  contravenţională şi penală pe timpul „Serbărilor Zăpezii“ de la Arieşeni, meciurilor de baschet susţinute de C.S. Universitatea L.P.S. Alba Iulia în cadrul Ligii I de baschet feminin şi a întâlnirilor fotbalistice ale echipei F.C. Unirea în Liga I de Fotbal. 

Efective din cadrul inspectoratului au intervenit în 10 situaţii din domeniul urgenţelor civile şi în peste 50 de  cazuri semnalate prin intermediul numărului unic de urgenţe 112, acţionând pentru limitarea sau înlăturarea acestor situaţii de urgenţă, aplanarea unor conflicte spontane şi restabilirea liniştii publice.

600 de misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere

În plus, au fost executate peste 600 de misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere a unor persoane implicate în procese aflate pe rolul instanţelor de judecată  sau în anchete derulate la nivelul parchetelor. Pe lângă acestea, jandarmii au asigurat paza  şi protecţia unui număr de aproximativ 200 de transporturi de bunuri, valori, înscrisuri şi produse cu caracter special.

Pe timpul activităţilor enumerate mai sus, 291 de persoane au fost sancţionate contravenţional, valoarea amenzilor aplicate fiind de 48.600 lei.
      

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite