Peste 130 de familii din Alba Iulia nu au apă la robinete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 130 de familii din Alba Iulia nu au apă la robinete de aproape o săptămână. Principalul furnizor de apă potabilă a debranşat de la reţeaua publică patru asociaţii de proprietari pentru neachitarea facturilor.

Societatea Apă Canal a declanşat în urmă cu două săptămâni procedura de somare, iar în urmă cu o săptămână cea de debranşare a datornicilor care au de plătit facturi mai vechi de 45 de zile. Valoarea totală a datoriilor pe care SC APA CTTA SA le are de recuperat de la consumatorii din municipiul Alba Iulia era la data de 19 iulie de 244.464,42 lei.

Printre datornici se numărau 64 de asociaţii de proprietari din Alba Iulia cu datorii mai vechi de două luni. În tot acest timp patru dintre asociaţiile somate nu au reuşit să ajungă la zi cu plata datoriilor motiv pentru care au fost debranşate de la reţeaua de apă şi canalizare.

Patru asociaţii datoare

Peste 130 de familii sunt nevoite să se aprovizioneze cu apă din alte părţi. „Datoriile au fost achitate în mare parte, iar iniţial am avut opt asociaţii de proprietari care nu au reuşit să îşi plătească datoriile. Astăzi avem doar patru“, a spus Radu Muntean, reprezentantul societăţii APA CTTA.

În prezent valoare totală a datoriilor căre furnizorul de apă este de aproximativ 8500 lei. Cele peste 130 de apartamente debranşate sunt din cartierul Ampoi III. „Asociaţiile Moldavia şi Ardealul 51 au cinci scări debranşate pentru neplată la momentul de faţă. Acestora le-a fost indicată ca sursă alternativă de apă cişmelele publice din Municipiul Alba Iulia“, a precizat reprezentantul societăţii de furnizare a apei.

Locatarii rămaşi fără apă sunt revoltaţi, dar obişnuiţi cu situaţia. „Nu am ştiut că o să fim debranşaţi, nu aveam făcute provizii. O să mergem cu sticlele după apă la vecini. Am mai stat şi anul trecut şi anul acesta zile întregi fără apă, tot din cauză că nu s-au plătit facturile“, a spus Cosmin Avram, de 25 de ani, locatar de aparţine de Asociaţia Ardealul 51. Nu acelaşi lucru spun însă cei care şi-au achitat facturile. „E inadmisibil! Eu sunt cu factura la zi şi mi se taie apa. Nu am avut niciodată restanţe. Nu e corect să supărtăm cu toţii consecinţele, ar trebui să fie traşi la răspundere restanţierii“, a spus Alin Sabău, 39 ani. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite