Alba Iulia: Peste 2.000 de pensionari nu primesc bilete de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de 2.000 de pensionari din Alba nu vor beneficia de bilete de tratament gratuite sau subvenţionate de stat. La Casa de Pensii Alba au fost depuse peste 5.000 de cereri. Dintre acestea, doar 3.070 au putut fi onorate.Directorul coordonator al instituţiei Alexandru Retegan a precizat că acest număr de bilete a fost alocat judeţului Alba de Casa Naţională de Pensii.

 „Un criteriu important în acordarea biletelor a fost ordinea în care au fost depuse cererile. Astfel, pensionarii care s-au grăbit să depună cereri au primit bilete de tratament”, a spus Alexandru Retegan.

Bilete gratuite pentru 552 de pensionari

Pensionarii ale căror cereri au fost aprobate trebuie să plătească 50% din cuantumul total net cuvenit al drepturilor de pensie, din luna anterioară celei în care începe sejurul în staţiunea de tratament balnear solicitată. Din totalul de 3.070 bilete, un număr de 552 sunt gratuite şi au fost „rezervate” persoanelor invalide, veteranilor de război, persoanelor cu handicap.
“Până în prezent ne-au fost repartizate de Casa Naţională un număr de 847 de bilete de tratament dintre care au fost valorificate 841. Am realizat un grad de valorificare de 99,29%”, a declarat directorul Alexandru Retegan.

Sejururi la Felix, Govora sau Olăneşti

Cei mai mulţi dintre vârstnicii din Alba Iulia şi din celelate localităţi ale judeţului vor merge la tratament în staţiunile Băile Felix, Govora şi Olăneşti.
Pe lângă acestea, s-au mai primit bilete la Buziaş, Călimăneşti, Covasna, Amara, 1 Mai, Geoagiu, Herculane, Moneasa, Sângeorz, Slănic Moldova, Sovata, Tuşnad şi Vatra Dornei. Unii dintre pensionari vor ajunge şi pe litoral, la Eforie Nord, Saturn şi Techirghiol. Cazarea se face în locaţii de două şi trei stele. Prima serie a efectuat deja sejurul de tratament în a doua parte a lunii mai iar ultima serie de pensionari se va bucura de relaxare în noiembrie.   
Lista celor care au primit bilete de tratament poate fi aflată şi de pe
site-ul www.pensii_alba.ro.
„Am primit bilet de tratament în staţiunea Bazna. E prima dată când merg prin Casa de Pensii. Nu am mai fost în staţiune de dinainte de 1989”, a spus Ioan Roman, pensionar în vârstă de 60 de ani. Conducerea Casei de Pensii e conştientă de faptul că nu toţi pensionari sunt mulţumiţi: „Nu are cum să fie toată lumea mulţumită, vă daţi seama, în jur de 2.000 de pensionari nu au primit bilete. Dar aceasta este situaţia pentru că numărul de locuri este limitat”, a completat Alexandru Retegan. Ridicarea biletelor se face după o programare strictă. Decizia a fost luată pentru a evita cozile care s-ar fi creat la ghişeele instituţiei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite