Alba Iulia: Peste 40.000 de copii vor primi lapte şi cornuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Peste 40.000 de copii vor primi lapte şi cornuri
Alba Iulia: Peste 40.000 de copii vor primi lapte şi cornuri

Pentru anul şcolar 2009-2010, s-au făcut deja licitaţiile pentru programul „Laptele şi cornul”. Programul a fost extins şi pentru clasele V-VIII, atât pentru învăţământul de stat cât şi pentru cel privat.

Firma Albalact va distribui laptele în toate unităţile de învăţământ, iar cornurile vor fi asigurate de două firme din Vâlcea, respectiv Turda. Alimentele vor fi distribuite din prima zi de şcoală, respectiv 15 septembrie, până în data de 11 iulie a anului 2010.

Biscuiţi pentru şcolile greu acesibile


George Şinca, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Alba spune că s-au organizat licitaţii atât pentru cornuri, cât şi pentru lapte. „Albalact a câştigat licitaţiile pe toate opt zone pentru lapte şi a semnat un contract în valoare de 5,33 milioane lei. Va livra la toate şcolile lapte în ambalaj de carton la 200 mililitri. Anul acesta laptele nu poate fi inlocuit cu altceva”,  a specificat George Şinca.

Cornurile vor fi distribuite de două firme. Firma Boromir din Râmnicu Vâlcea va distribui produse în unităţile şcolare şi grădiniţele din Alba Iulia, Zlatna, Teius, Blaj, Aiud, Ocna Mureş, Sebeş, Cugir şi Abrud. Valoarea totală a contractului este de 1,93 milioane lei. Pentru zona Cîmpeni şi Baia de Arieş, licitaţia a fost câştigată de firma Bamm Impex SRL Turda, valoarea contractului fiind  de 250.000 lei.
„Cele două firme de panificaţie vor livra corn de 80 de grame sau, pentru zonele greu accesibile unde, mai ales iarna, accesul e dificil, firmele pot livra biscuiti dulci”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Alba.

Părinţii preocupaţi de dieta copiilor

Pentru acest an au existat foarte multe discuţii privind acordarea de fructe proastete sau chiar miere de albine. Deocamdată nu a fost luată o decizie în acest sens.
„În ceea ce priveşte distribuirea de mere sau miere de albine nu există nici o reglementare”, a mai precizat George Şinca. Acesta a mai spus că dacă se va reveni asupra deciziei, atunci vor fi demarate licitaţiile. 

„Este foarte bun acest program. Sunt de părere că produsele sunt mai sănătoase decât chips-urile şi snacks-urile pe care copiii le-ar putea găsi la chioşcuri. Sper doar ca alimentele să fie proaspete, să nu fie trecut termenul de valabilitate”, a spus Emilia Molnar, în vârstă de 40 de ani, mamă a doi copii. Femeia este de părere că fructele ar fi şi ele binevenite.

Medicul pediatru Olimpia Candrea spune că fructele ar echilibra dieta micuţilor. „Ar fi un program foarte bun. Nu există riscul  unor probleme digestive dacă laptele e pasteurizat sau dacă fructele sunt date într-o altă pauză decât în cea în care se mănâncă cornul şi laptele”, a explicat Olimpia Candrea. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite