Alba Iulia: Persoanele cu dizabilităţi, aşteptate la „Cursa inimii Cetăţii Alba“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Persoanele cu dizabilităţi, aşteptate la „Cursa inimii Cetăţii Alba“
Alba Iulia: Persoanele cu dizabilităţi, aşteptate la „Cursa inimii Cetăţii Alba“

Pentru implicarea persoanelor cu dizabilităţi în cât mai multe activităţi, la Alba Iulia se organizează în această sâmbătă „Cursa inimii Cetăţii Alba“. Evenimentul se adresează tuturor pesoanelor cu handicap din judeţ.

Marşul, ce a ajuns la ediţia a doua, este organizat de către Direcţia Generală  de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, Asociaţia „Cusset Aiud Ehanges” şi Asociaţia Speromax Alba.

„Sperăm să mai facem un pas înainte spre integrarea persoanelor cu handicap. Atunci când vom parcurge o bucată de drum împreună nu vom mai privi problematica handicapului cu aceeaşi atitudine, barierele vor cădea şi vor favoriza o comunicare armonioasă. Este important să arătăm lumii că persoanele cu handicap fac parte din societatea noastră.
Toţi purtăm în piept o inimă roşie şi ne vom câştiga un loc într-o societate mai bună, fără prejudecăţi“, a declarat Valentin Frăcea, preşedintele Comitetului judeţean de analiză a problemelor persoanelor cu handicap Alba.

Drepturi egale

Marşul se vrea a fi o acţiune de militare pentru drepturi egale. „Dorim să mergem împreună spre normalitate şi să trăim într-o societate unde şi noi avem dreptul la o viaţă normală.
Marşul este un strigăt pentru normalitate şi pentru a spune NU  discriminării la care suntem supuşi în fiecare zi când încercăm să avem o viaţă normală“, a spus Dragoş Zaharia, preşedintele Asociaţiei de Scleroză Multiplă Speromax Alba.

Imaginea campaniei este cunoscutul interpret de muzică populară Ioan Bocşa. Cu toate acestea, cântăreţul nu va lua parte la eveninent, fiind plecat în această perioadă din ţară.

Marşul are loc sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 12.00. Startul se va lua din faţa Catedralei Reântregirii Neamului, iar traseul este stabilit în jurul parcului din Cetate.
Toţi participanţii vor purta tricouri albe şi caschete roşii, iar în piept vor avea o inimă roşie.  

 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite