Patru tineri din Alba Iulia arestaţi preventiv pentru trafic de droguri UPDATE VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspect adus la DIICOT
Suspect adus la DIICOT

Procurorii DIICOT Alba Iulia şi poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate au realizat miercuri mai multe percheziţii în Alba Iulia şi Cugir la domiciliile unor traficanţi de droguri.

UPDATE 3: Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a patru persoane: Marius Gabriel Aldea, Ionuț Gabriel Cotuțiu, Mihai Romoșan şi Robert Tică, ultimul în lipsă. Pentru Paul Burcin, Emanuel Cornel Ghenescu şi Raul Mihai Nichimiş, magistraţii au dispus respingerea propunerii de arestare şi obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. De asemenea, instanţa a respins propunerea de arestare pentru Bianca Adriana Aldea.

Comunicatul instanţei: Astăzi, 27.09.2012, Tribunalul Alba a admis propunerea formulată de Ministerul  Public – DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă pentru 29 de zile cu privire la inculpaţii A.M.C., C.G.I., R.M. iar cu privire la inculpatul T.R. a dispus în lipsă arestarea preventivă pentru 30 de zile începând cu data prinderii sale. Cu privire la inculpaţii B.P., G.E.C., N.R.M. şi A.B.A. Tribunalul Alba a respins propunerea de arestare preventivă iar faţă de 3 dintre aceşti inculpaţi: B.P., G.E.C. şi,  respectiv, N.R.M. a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare şi comunicare cu inculpatul arestat în lipsă iar competenţa de soluţionare a recursului revine Curţii de Apel Alba Iulia.

UPDATE 2 Comunicatul BCCO Alba Iulia: Poliţişti din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia au destructurat o grupare infracţională, constituită din 12 persoane, specializată în trafic de droguri de risc. Ieri, 26 septembrie, au fost efectuate opt percheziţii domiciliare pe raza judeţului Alba, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale, cu preocupări pe linia traficului de droguri de risc. Astfel, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 600 grame de haşiş şi două arme de vânătoare, cu muniţia aferentă.

În fapt, se reţine că, în perioada ianuarie – septembrie a.c., membrii grupării au procurat din Spania şi au introdus în ţară, prin intermediul unor firme de curierat,  cantităţi însemnate de droguri de risc (haşiş). Drogurile de risc erau destinate comercializării către  consumatori, la preţul de 60 de lei/gram, pe raza judeţului Alba. Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Alba Iulia, iar suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul de Operaţiuni Speciale Alba Iulia.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  de constituire a unui grup infracţional, deţinere şi vânzare de droguri de risc fără drept  şi introducerea în ţară de droguri de risc,  fapte prevăzute şi pedepsite de art.  art. 8 din Legea  nr. 39/2003,  art. 2 alin. 1 si art. 3 al.1 din Legea nr. 143/2000. În baza probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore a şase suspecţi.

UPDATE 1: Procurorii DIICOT Alba Iulia au reţinut un număr de şase persoane din totalul celor 12 despre care există suspiciuni că formează un grup infracţional specializat în trafic de droguri. Doi suspecţi au primit decizii de reţinere în lipsă, iar pentru alte trei persoane au fost emise ordonanţe privind interdicţia de a părăsi ţara. Persoanele reţinute au fost prezentate Tribunalului Alba pentru arestare preventivă pe 29 de zile. La percheziţiile efectuate la domiciliile suspecţilor procurorii au descoperit 600 de grame de haşiş, o armă de vânătoare, o puşcă, precum şi instrumente folosite la cântărirea şi porţionarea drogurilor.

Ancheta vizează un grup infracţional compus din 12 persoane, care introducea în ţară şi vindea haşiş şi marihuana. Gruparea este acuzată de trafic internaţional de droguri şi de deţinere şi comercializare de droguri provenind din din Spania.

Anchetatorii au interceptat mierucri un transport în care se aflau 274 de grame de haşiş şi 134 de pliculeţe de câte 1 gram de skunk (inflorescenţă de cannabis). Drogurile erau comercializate de cei 12 membri ai grupării în Alba Iulia şi Cugir la preţuri de 50-60 lei gramul. Traficanţii de drouri au fost duşi la audieri la sediul DIICOT Alba Iulia pentru audieri.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite