Percheziţii DIICOT în Alba, Hunedoara, Ilfov şi Bucureşti. Sunt căutaţi suspecţi de furt din TIR-uri VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) efectuează marţi dimineaţă mai multe percheziţii în Alba Iulia, Ilfov, Bucureşti şi Hunedoara la domiciliile unor suspecţi de infracţiuni de furt din autocamioane TIR.

Gruparea infracţională organizată, cu centrul în zona Urziceni - Afumaţi, este specializata în comiterea de  infracțiuni de furt cu consecințe deosebit de grave,  de bunuri transportate in autocamioane TIR,  în timpul deplasării  pe rutele de transport rutier.

Liderii  grupării au fost identificaţi ca fiind membrii familiei inculpatului Porumbita Santer, 37 de ani, din comuna Afumaţi, jud. Ilfov, care au atras şi alte persoane cu preocupări similare. De asemenea, un membru important al grupării era inculpatul Ion Dănuţ zis „Dan Jeg”, fost membru al Clanului Cămătarilor, aflat in prezent in stare de arest în executarea unei pedepse dispuse anterior. În Alba au avut loc două percheziţii şi au fost ridicate pentru audieri două persoane.

"În cauza sunt efectuate 20 de percheziţii domiciliare pe raza  judeţelor Ilfov, Alba şi în municipiile Bucuresti si Hunedoara, la imobile aparţinând membrilor grupării. Procurorii DIICOT vizează un număr  15 învinuiţi care,  în perioada martie-mai 2012, au sustras, pe timp de noapte si prin efracție, diverse mărfuri din autovehicule de transport marfă,aflate in mişcare, în timpul deplasării acestora pe  drumuri naţionale, cu precădere pe raza judeţelor  Vâlcea, Alba, Sibiu şi Hunedoara. Este important de menţionat metoda inedita şi riscanta prin care membrii grupării savarseau faptele de sustragere şi care le asigura reuşita activităţii infracţionale. Astfel, autovehiculele TIR, aflate in mers, erau încadrate in trafic de alte autovehicule, aparţinând învinuiţilor, din care un prim autoturism  circula în fata TIR - ului vizat pentru a încetini deplasarea acestuia, iar un altul aflat imediat in spatele TIR-ului, circula cu luminile stinse, pentru a asigura transportul celorlalţi  coinculpaţi. Unul dintre învinuiţi, aflat in acest ultim autoturism,  asigurat in dispozitive  special realizate, urca pe capota si  acţiona  prin  tăierea sigiliilor și forțarea ușilor din spate ale TIR-ulor, sustrăgând bunurile transportate“, se afirmă într-un comunicat DIICOT.

Marfurile sustrase - aparate TV, ţigări, cafea sau alte bunuri uşor vandabile, erau preluate de alţi învinuţi, aflaţi în autoturism şi încărcate într-o autoutilitară, fiind depozitate ulterior în două locaţii deţinute de către învinuiţi, după care erau comercializate în municipiul Bucureşti, în zona pieţei Obor.  Prin această modalitate, membrii gruparii au cauzat un prejudiciu total de peste 300.000 de Euro. La sediul  DIICOT sunt conduse 20 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale.

În cauză se efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  de „iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat” și „furt calificat cu consecințe deosebit de grave”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite