Alba Iulia: Pensionarii cu ziua de naştere în septembrie, sărbătoriţi la Centrul de zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Pensionarii cu ziua de naştere în septembrie, sărbătoriţi la Centrul de zi
Alba Iulia: Pensionarii cu ziua de naştere în septembrie, sărbătoriţi la Centrul de zi

Peste 50 de persoane de vârsta a treia din Alba Iulia au luat ieri parte la un eveniment deosebit. Centrul de zi i-a aniversat pe cei care şi-au sărbătorit ziua de naştere în luna septembrie şi care participă la activităţile instituţiei.

La sfârşitul fiecărei luni, persoanele de vârsta a treia îşi serbează ziua de naştere. „Luna aceasta am avut peste 70 de sărbătoriţi, dar nu au venit toţi. Noi i-am selectat din baza de date pe toţi cei născuţi în luna septembrie, i-am sunat şi i-am invitat la serbarea de la Centrul de zi pentru. De această dată au participat în jur de 50 de aniversaţi. Aceştia şi-au adus cu ei proprii invitaţi pentru a sărbătorii împreună“, a spus Alina Cotruţă coordonatorul Centrului de zi pentru persoanele vârstnice.

Aceasta a mai specificat că un astfel de eveniment are loc în fiecare lună. „Cea aniversaţi primesc cadouri din partea Primăriei municipiului Alba Iulia. Este vorba despre produse alimentare, un suc, o napolitană, o ciocolată, plus o masă festivă aici la centru“, a afirmat Alina Cotruţă.

Activitatea are un caracter mobilizator, pensionarii fiind foarte bucuroşi că au şansă să se întâlnească cu toţii măcar o dată pe lună. „E un motiv să iasă din casă, e o plăcere pentru ei. Este  o activitate deosebită, deoarece într-un cadru festiv, alături de alţi vârstnici, sunt apreciaţi pentru ceea ce sunt“, a mai spus coordonatorul Centrului de zi.

Frunţi descreţite

Sărbătoriţii s-au bucurat de un concert oferit de către Ansamblul 60 Plus. Melodiile au fost pe placul tuturor participanţilor. „Îmi place foarte mult atmosfera. Eu fac parte dintre aniversaţi. Este un lucru foarte important pentru mine să fiu aici, îmi înseninează ziua. Îmi pare rău că până acum nu am prea participat la activităţile centrului deoarece am avut unele probleme familiale. Chiar mi-aş dori să vin frecvent aici”, a spus Sofica Ivaşcu, în vârstă de 53 de ani.

Doina Dadeş, de 64 de ani este şi ea încântată de activităţile de la centrul de zi. „Am participat de dimineaţă la cursurile de spaniolă şi engleză, iar acum am luat parte la festivitatea aniversară. Activităţile de aici sunt o relaxare pentru noi. Mă simt bine în prezenţa celor de seama mea. Atunci când avem unele probleme, aici găsim înţelegere şi sprijin“, a spus albaiulianca.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite