Alba Iulia: Pensionarii vor mai multe bilete de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Pensionarii vor mai multe bilete de tratament
Alba Iulia: Pensionarii vor mai multe bilete de tratament

În luna august, 547 de persoane au primit documentele pentru a putea pleca în staţiuni. Cele mai solicitate bilete de tratament sunt pentru staţiunile Geoagiu, Băile Felix ori Herculane. Cei care nu au primit încă bilete, mai pot depune cereri la sediul Casei de Pensii Alba.

Tratamentul balnear subvenţionat de stat este foarte solicitat de pensionarii din Alba. Casa Judeţeană de Pensii Alba a putut să onoreze abia jumătate din solicitările venite din partea persoanelor de vârsta a treia.

În luna august, un număr de 547 de pensionari au beneficiat de bilete pentru tratament. Printre cele mai solicitate staţiuni se numără Geoagiu, Băile Felix, Băile Herculane, Covasna şi Sovata.

Se cer mai multe bilete

 
Printre pensionarii care nu au primit bilete de tratament sunt multe nemulţumiri. Cei mai mulţi sunt nemulţumiţi că nu au primit bilet deloc, deşi au depus cereri, în timp ce alţii ar fi vrut să obţină o perioadă de tratament recomandată de medic.

„Nu am mai beneficiat până acuma de bilete de tratament şi sunt pensionară de 10 ani. Am depus cerere, dar nu am primit bilet. Cred că ar trebui să se aloce mai multe bilete dacă sunt atâtea solicitări”, a spus Violeta Miclea, pensionară din Alba Iulia.

Unii dintre pensionari reuşesc, însă, să facă un tratament în fiecare an. „Am luat bilet pentru Felix. Am suferit o operaţie la coloană, şi am proteză de 12 ani. Medicul m-a sfătuit să mă duc la băi primăvara, dar din păcate nu mi s-a acordat bilet în luna mai. Chiar m-am supărat atunci, mă bucur că totuşi am primit bilet pentru perioada următoare”, a afirmat Lucreţia Stan (54 de ani).

Mulţi pensionari renunţă

Chiar dacă cererile pentru anul 2009 s-au depus încă din decembrie anul trecut, se mai pot face încă solicitări pentru bilete. „Sunt mulţi pensionari care renunţă din cauza problemelor de sănătate sau familiale. Există posibilitatea, cu cinci zile înainte de plecarea seriei, să se depună cereri pentru biletele care au fost repartizate, dar pensionarii nu le-au ridicat. Aceste locuri rămân libere. Doritorii trebuie să vină la sediul nostru, să îşi ia un bilet de ordine şi au posibilitatea să obţină un bilet din cele care au rămas libere sau din locurile suplimentate”, a precizat Ileana Ion, directorul coordonator adjunct al Casei de Pensii Alba.

În Alba, cele mai multe solicitări venite din partea pensionarilor sunt pentru tratarea unor boli reumatologice. „Dacă au mai fost plecaţi şi dacă le-a făcut bine tratamentul balnear, e normal că solicită în fiecare an astfel de bilete. Majoriatea vor să îşi trateze boli reumatice”, a spus Ileana Ion.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite