Patru instituţii din Alba Iulia vor folosi energie verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Panourile fotovoltaice vor asigura energia necesară
Panourile fotovoltaice vor asigura energia necesară

Mai multe instituţii din Alba Iulia vor folosi energie solară pentru a-şi desfăşura activitatea.  De la începutul acestei luni, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel“, Căminul şi centrul de zi pentru persoane vârstnice şi Direcţia Programe din subordinea Consiliului Local Alba Iulia folosesc energie termică şi electrică, produsă cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Prin acest proiectul se doreşte modernizarea şi realizarea de noi modalităti de producere a energiei electrice şi termice. Investiţia, a cărei bază este folosirea energiei solare are menirea de a proteja mediul înconjurător. Conform studiilor, emisiile de CO2 în Alba Iulia vor fi reduse cu peste 165 de tone pe an.

„Diversificare surselor de producţie a energiei este o prioritate pentru primăria Alba Iulia, în acord cu convenţiile care garantează creşterea calităţii vieţii locuitorilor. Este evident faptul că în actualul context economic aceste tipuri de energie vor reduce presiunea de pe bugetul local, iar banii locuitorilor vor putea fi folosiţi pentru multe alte investiţii şi mai puţin pentru plata utilităţilor orasului”, a spus primarul Mircea Hava.

Valoarea totală a investiţiilor cuprinse în acest proiect este de 9 milioane lei, din care 6 milioane de lei sunr fani proveniţi din fonduri europene prin intermediul „Programului operaţional sectorial. Creşterea competitivităţii economice“. Durata de implementare a proiectului este de 21 de luni.


Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite