Funcţionari de la Administraţia Finanţelor Publice Alba Iulia trimişi în judecată pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Administraţiei Finanţelor Publice Alba Iulia
Sediul Administraţiei Finanţelor Publice Alba Iulia

Patru funcţionari din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice (AFP) Alba Iulia şi un expert judiciar au fost trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie. Inspectorul Pamfil Gruian, şeful de birou Florin Horaţiu Stoica, consilierul juridic Nicolae Iordache, inspectorul Sorin Claudiu Creţiu sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor

Citiţi şi:

Funcţionar AFP Alba Iulia: „Trimiterea în judecată este un mare abuz“

Expertul judiciar Marian Creţiu va fi judecat pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii menţionate. De asemenea, Pamfil Gruian este acuzat şi de două infracţiuni de fals intelectual şi două infracţiuni de uz de fals.

Procese verbale întocmite în fals

Procurorii DNA au reţinut în rechizitoriu faptul că, în 31 ianuarie 2006 şi 10 aprilie 2006, inculpatul Gruian Pamfil, cu ocazia desfăşurării executării silite a SC Cristian Prodimpex SA Alba Iulia, a întocmit două procese verbale de sechestru atestând în fals că două imobile (teren şi hală) au suprafeţe mai mici decât în realitate, procese verbale pe care le-a folosit în cadrul procedurii de executare silită a debitorului respectiv.

De asemenea, în perioada anilor 2005 - 2007, Gruian Pamfil a dispus, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, vânzarea unor bunuri ale acestei firme care nu au fost identificate şi evaluate ori au fost subevaluate. Societatea comercială, ce aparţine omului de afaceri Dorel Tamaş, a fost prejudiciată cu suma de 934.030 euro.

Firma lui Dorel Tamaş, parte civilă cu 8 milioane de euro

Potrivit procurorilor, Gruian Pamfil a fost ajutat în demersul său de ceilalţi angajaţi ai instituţiei în calitate de membri ai comisiei de licitaţie. Expertul judiciar este acuzat că, fără să se fi încheiat o înţelegere de natură contractuală între el şi AFP Alba Iulia, a întocmit un raport de evaluare privind bunurile care ar fi trebuit valorificate prin licitaţie fără a fi însă a fi identificate toate terenurile şi construcţiile. Inculpaţii au declarat procurorilor că sunt nevinovaţi.

Societatea păgubită s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 8 milioane de euro în timp ce societatea Mercur Leasing IFN SA, care a achiziţionat bunurile scoase la licitaţie în 2007, s-a constituit parte civilă cu 708.159 euro.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile şi mobile aparţinând inculpaţilor. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoriei Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite