Patru clădiri publice din Alba Iulia vor utiliza energie verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizitatorii Centrului de zi pentru persoane vârstnice vor utiliza energia verde
Vizitatorii Centrului de zi pentru persoane vârstnice vor utiliza energia verde

Patru clădiri publice din Alba Iulia vor folosi, de anul viitor energie verde. Este vorba despre clădirile în care îşi desfăşoară activitatea Colegiul Tehnic Dorin Pavel, Căminul pentru persoane vârstnice, Centrul de zi pentru vârstnici şi Direcţia de programe din subordinea Consiliului local.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 2 milioane de euro şi va fi finanţat din fonduri europene. Pe cele patru clădiri vor fi montate 1.700 de panouri fotovoltaice, care vor produce cel puţin 257 Kw de energie elctrică. Iniţiatorii proiectului estimează că, după instalarea panourilor, la nivelul oraşului Alba Iulia se va realiza o economie de 165 de tone de dioxid de carbon pe an.

„După ce vom finaliza această investiţie publică, vom elabora o strategie în domeniul energiei verde la nivelul întregului judeţ, alături de Consiliul Judeţean şi Agenţia Locală a Energiei“, a spus primarul Mircea Hava. Proiectul este rezultatul unui parteneriat între administraţia locală din Alba Iulia şi alte opt comunităţi similare din ţări diferite, derulat în perioada 2006 – 2009. Proiectul s-a numit „Dobândirea sustenabilităţii energetice a regiunilor periferice din Europa“ şi a constat în elaborarea unui model unitar de identificare şi utilizare eficientă a resurselor care produc sau consumă energie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite