Patru inculpaţi din dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“, eliberaţi din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Alba Iulia a eliberat din arest preventiv patru dintre inculpaţii arestaţi în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“. Decizia a fost luată săptămâna trecută, când s-a judecat recursul la sentinţa Tribunalului Alba prin care a fost prelungită măsura arestării preventive pentru şase persoane.

„Admite recursurile formulate de inculpaţii Şchiop Teodor Victor, Roşca Ioan Nicolae, Cîndea Sergiu Andrei şi Bakai Gabiel Antoniu împotriva încheierii penale pronunţate de Tribunalul Alba – Secţia penală la data de 03.10.2011 în dosarul nr. 1377/107/2011. Casează încheierea atacată doar sub aspectul menţinerii măsurii arestării preventive a inculpaţilor sus-menţionaţi şi, procedând la rejudecare în aceste limite: În baza art. 300 ind. 2 rap. la art. 139 al. 1 C. pr. pen. şi la art. 145 ind. 1 C. pr. pen. înlocuieşte măsura arestării preventive luate faţă de inculpaţii“, se afirmă în minuta completului de judecată de la Curtea de Apel. Cei patru au stat în arest preventiv mai bine de un an de zile.

În arest au mai rămas în acest dosar două persoane, George Virgil Dura şi Ioan Nicolae Decean. Un al treilea inculpat, Adrian Bălan, zis Bălănel, este arestat preventiv într-o altă cauză disjunsă din acest dosar în care este judecat pentru şantaj. De asemenea, un alt reprezentant al lumii interlope din Alba Iulia, Raul Hancheş (fost Rus), zis Pricu, este dat în urmărire internaţională cu mandat de arest în lipsă.

21 de bărbaţi şi o femeie sunt judecaţi pentru: instigare şi constituire grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, şantaj, tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal, distrugere, proxenetism, prostituţie. Printre clienţii grupării se află persoane importante din Alba Iulia ale căror identităţi nu au fost făcute publice.

„Inculpaţii au constituit la începutul anului 2010 o grupare infracţională specializată în infracţiuni de trafic de persoane, proxenetism şi recuperări în urma unor şantaje la comandă, prin violenţă. Membrii grupării au colaborat la plasarea fetelor şi au colaborat şi cu persoane care au săvârşit independent infracţiuni de trafic de persoane şi proxenetism“, se afirmă în rechizitoriul procurorilor DIICOT. Dosarul este judecat la Tribunalul Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite