Patru administratori de firme din Alba cercetaţi penal pentru evaziune fiscală de peste 700.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Abrud au finalizat cercetările într-un dosar penal privind infracţiuni economice, prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de 711.560 lei. Dosarul a fost înaintat procurorilor cu propunere de trimitere în judecată.

Patru bărbaţi cu vârste de  24, 30, 31 şi 35 de ani, unul din Abrud şi trei din municipiul Alba Iulia, sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, fals material in înscrisuri oficiale şi uz de fals.

„În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în perioada 01.01.2008-31.12.2009, cei patru învinuiţi, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale cu obiect de activitate comerţ şi servicii, au emis în mod repetat facturi fiscale, pe care le-au înregistrat în evidenţele contabile,  sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi TVA în suma totală de 711.581 lei“, se afirmă într-un comunicat de presă al IPJ Alba.

Pentru recuperarea prejudiciului au fost aplicate masuri asigurătorii, până la concurenţa sumei reprezentând prejudiciul cauzat stratului. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni cu propunere de trimitere în judecată.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite