PSD se răzbună pe PNL cu ajutorul PDL: Adrian Bogdan a fost reales viceprimar la Sebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul local Sebeş se constituie marţi în noua componenţă pentru mandatul 2012 – 2016. Miza primei şedinţe este alegerea viceprimarului. Competiţia a fost câştigată de Adrian Bogdan (PDL). Primarul ales este Alexandru Dăncilă (PSD), care a mai deţinut acest post şi în perioada 2004 – 2008.

UPDATE 5: Cel mai probabil, Adrian Bogdan a fost votat de cei 8 consilieri PDL, cei 3 aleşi PSD, respectiv consilierul PC. Ultimul vot a venit fie de la consilierul independent, fie de la unul dintre aleşii PP-DD. Înţelegerea PDL-PNL, care cuprindea şi Consiliul local Sebeş, nu a fost respectată. Primarul PSD Alexandru Dăncilă şi consilierii acestuia au contracarat prin susţinerea lui Adrian Bogdan.

Faptul că au existat doi candidaţi PDL a permis fracturarea voturilor şi posibilitatea organizării unui al doilea tur în care preşedintele PDL Sebeş a ieşit câştigător. În condiţiile scandalului dintre PSD şi PNL, Adrian Bogdan, cu grupul său de consilieri locali va face în continuare jocurile în Consiliul local Sebeş. Se anunţă dispute între PSD şi PNL şi în alte oraşe din Alba, cum ar fi Cîmpeni şi Cugir.

UPDATE 4: Adrian Bogdan a fost reales viceprimar la Sebeş, fiind susţinut de consilierii PSD. Bogdan a avut 13 voturi din 19.

UPDATE 3: Se organizează un al doilea tur pentru alegerea viceprimarului în care vor candida Radu Cristian (PNL) şi Adrian Bogdan (PDL). În primul tur Radu Cristian a avut 7 voturi, iar Adrian Bogdan a primit 6 voturi. Dorin Nistor a fost votat de 5 consilieri, iar Radu Roncea a primit un singur vot.

UPDATE 2: Componenţa Consiliului local Sebeş:

USL: Gheorghe Feneşer, Radu Cristian, Constantin Ispir, Ioan Muntean, Paraschiva Nistor,  Ioan Rodean, Gligor Stancu, Vasile Spătariu

PDL: Ioan Besoiu, Adrian Bogdan, Cornel Mihălţan, Dorin Nistor, Mircea Popiuc, Ioan Stanciu, Radu Şerbănescu, Ioan Lupşe

PP-DD: Radu Roncea, Sorel Virgil Hăprian

Dan Sebastian Frăţilă (independent)

UPDATE 1: La şedinţa de constituire a Consiliului local participă din partea Instituţiei Prefectului, subprefectul Cornel Murg. Şedinţa este condusă de Ioan Muntean, decanul de vârstă al consilierilor şi secondat de Radu Cristian şi Vasile Spătaru, cei mai tineri dintre aleşii în Consiliul Local. PSD pregăteşte o răzbunare împotriva PNL, care s-a aliat cu PDL la Consiliul local Alba Iulia şi Consiliul Judeţean. În aceste condiţii şanse mari să iasă viceprimar are unul dintre cei doi candidaţi PDL.

În şedinţa de marţi au fost propuşi patru candidaţi la postul de viceprimar. Există două propuneri de candidaţi membri PDL: fostul viceprimar Adrian Bogdan şi candidatul la postul de primar, Dorin Nistor. PNL l-a propus pe Cristian Radu, iar PP-DD pe Radu Roncea.

În urma votului alegătorilor din 10 iunie, noul Consiliu local Sebeş este format din 8 consilieri USL (4 PSD, 3 PNL, 1 PC), 8 consilieri PDL, 2 consilieri PP-DD şi independentul Dan Frăţilă.

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat luni, după şedinţa de constiuire a Consiliului Judeţean, că liberalii îl propun la Sebeş în postul de viceprimar pe consilierul local Cristian Radu, şi susţinea că se aşteaptă ca şi PDL să îl susţină în condiţiile în care există un protocol semnat în acest sens cu liderii PDL Alba.

Rămâneţi pe alba.adevarul.ro pentru a afla cine este ales viceprimar la Sebeş.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite