Patru conducători de la FC Unirea Alba Iulia învinuiţi de procurorii DNA în dosarul banilor publici VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru conducători ai clubului de fotbal FC Unirea Alba Iulia au fost învinuţi de procurorii DNA pentru înşelăciune în dosarul banilor alocaţi clubului de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Cei trei fac parte din comitetul director al Asociaţiei Fotbal Club Unirea 1924.

Cei patru conducători sunt preşedintele clubului, Marian Sarmeş, fostul preşedinte executiv Nicolae Lupu, respectiv vicepreşedinţii Horia Bărdaş şi Oliviu Feneşan. Ultimii doi reprezintă în asociaţie Consiliul local Alba Iulia, respectiv Consiliul Judeţean Alba.

„Conducerea Asociaţiei Fotbal Club Unirea 1924 a fost chemată la DNA unde i s-a adus la cunoştinţă că este învinuită pentru înşelăciune pe motiv că asociaţia nu are echipa de fotbal. Nu contest DNA-ul şi faptul că au constatat acest lucru. Au constatat în urma controlului efectuat de Garda Finanicară Sibiu care nu a avut toate actele la dispoziţie“, a spus vicepreşedintele Horia Bărdaş, consilier local.

„Nu am băgat banii în buzunar“

Bărdaş a spus că, din punctul lui de vedere, toţi banii alocaţi de cele două instituţii publice au fost cheltuiţi legal la echipa de fotbal. „Primăria Alba Iulia a făcut audit în fiecare an şi s-a constatat că banii au fost cheltuiţi legal. Nu au fost să facă audit cei de la Consiliul judeţean. I-am tot chemat da nu au venit. Acum nu înţeleg de ce se tot trag pe burtă pentru că au semnat nişte acte. Nu noi am făcut strategia de finanţare a echipei ci Consiliul Local şi Consiliul Judeţean prin contractele de finanţare şi prestări servicii semnate“, a spus consilierul local Horia Bărdaş.

Vicepreşedintele clubului a mai precizat că toţi banii despre care procurorii susţin că ar fi fost fraudaţi se regăsesc în societatea Fotbal Club Unirea 2006 SA, proprietarul clubului. Nu am băgat banii în buzunar. Nu cred că există vreo sumă de bani nejustificată. Au intrat toţi în echipa de fotbal şi la cele de juniori, cu rezultate foarte bune“, a completat Horia Bărdaş.

Acesta a susţinut în Consiliul local şi susţine în continuare că administraţia locală nu trebuie să se constituie parte civilă în dosarul instrumentat de procurorii DNA. „Recunosc că s-au făcut greşeli mari, dar cu sumele alocate au existat performanţe foarte mari. De vină sunt funcţionarii slab pregătiţi din Primărie şi Consiliul judeţean. Am vrut să facem un lucru bun pentru oraş. S-ar putea, însă, să ne retragem“, a mai afirmat vicepreşedintele clubului.

Proces cu Finanţele

Preşedintele executiv al clubului, Mihai Dăscălescu, a făcut, la rândul său, câteva precizări legate de datoriile societăţii la stat. Acesta a spus că suma pe care clubul o datorează la bugettul de stat se ridică la 756.000 de lei. „Cei de la Finanţe ne-au spus că am mai avea datorii de 5,2 milioane de lei pentru impozitele neplătite pe convenţiile civile ale jucătorilor din perioada 2005 – 2009. Noi nu reucunoaştem aceste sume, motiv pentru care vom contesta actul de control în instanţa de judecată. Şi alte cluburi din ţară au contestat şi au câştigat“, a afirmat Mihai Dăscălescu.

Clubul a contestat, deja, în instanţă decizia DGFP Alba privind blocarea conturilor soeictăţii FC Apulum Unirea 2006 SA. Preşedintele a mai precizat că, probail, se va reuşi finanţarea echipei până la finalul campionatului, dar, ulterior, nu se ştie care va fi soarta clubului.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite