Alba Iulia: Patru dintre bătăuşii din "Yax" sunt căutaţi în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul ce a avut loc în urmă cu o săptămână în discoteca “Yax” din Cîmpeni are ca “actori” principali persoane cunoscute în lumea interlopă. Unul dintre agresori,  Adalbert Valentin Şulea, de 27 de ani, din Cluj-Napoca, are o condamnare de cinci ani de închisoare.

Până acum, poliţiştii au reuşit să prindă doar unul dintre cei cinci tineri pe numele cărora au fost emise mandate de arest preventiv. Este vorba despre Lucaks Dominic Richard, în vârstă de 25 de ani, din Aiud. Acesta este deţinut în arestul IPJ Alba. Ceilalţi “bătăuşi”, care au fost daţi în urmărire generală şi sunt căutaţi în toată ţara, sunt Adalbert Valentin Şule, de 27 de ani, din Cluj-Napoca, Flaviu Traian Ţărău, de 26 de ani, din Miercurea Nirajului, judeţul Mureş, Benjamin Adegbuyi Adekunle Miron, în vârstă de 24 de ani, din Aiud şi George Flaviu Sîngeorzan, care are tot 24 de ani şi domiciliază în Cluj-Napoca. “Îi căutăm cu toate forţele de care dispunem şi sunt convins că îi vom găsi”, a declarat comisarul şef Tudor Grindean, comandantul IPJ Alba.

Victima are evoluţie favorabilă

Mandatele de arest au fost emise pentru tentativă de omor calificat, tulburarea liniştii publice şi ultraj contra bunelor moravuri. Mâine, la Curtea de Apel Alba Iulia se judecă recursurile faţă de mandatele de arest emise de Tribunalul Alba.
Cei cinci tineri sunt acuzaţi că l-au bătut cu cruzime pe un bărbat din Cîmpeni, Ioan Pui, în vârstă de 36 de ani. Acesta a fost timp de câteva zile în comă la Spitalul Judeţean Alba.
“A ajuns la noi cu un traumatism cranian grav şi cu traumatisme în zona umerilor şi a coastelor. Este internat la secţia ATI, dar starea lui de sănătate evoluează favorabil”, a spus Diana Ciobotea, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Scandalul a avut loc în noaptea de duminică spre luni, 14/15 iunie 2009, în timp ce la discoteca din Cîmpeni se sărbătorea ziua lui Claudiu Popa, băiatul patronului pensiunilor Perla Arieşului şi Steaua Arieşului din Albac, Ioan Popa. Printre invitaţii sărbătoritului s-au aflat mai mulţi „interlopi” din diferite localităţi ale ţării.

Interlop din “grupul” lui Vlad Ţepeş

Unul dintre cei cinci tineri implicaţi în scandal face parte dintr-un “grup infracţional” cunoscut în Cluj-Napoca. Adalbert Valentin Şule a fost condamnat în iulie 2008, de Tribunalul Arad, la cinci ani de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de şantaj.
Dosarul se află acum la Curtea de Apel Timişoara unde a fost “blocat” după ce avocaţii inculpaţilor au sesizat Curtea Constituţională. Şule a fost condamnat alături de alţi patru bărbaţi, printre care şi Vlad Alexandru Ţepeş, considerat liderul grupului. Cei cinci au fost acuzaţi că luau taxă de protecţie de la patronii mai multor baruri din Cluj-Napoca şi participau la "intervenţii" de recuperări de bani prin şantaj, ameninţări şi bătăi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite