Nouă trenuri blocate, anulate şi întârziate între Alba Iulia şi Vinţu de Jos. S-a fisurat calea ferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şina de cale  ferată s-a fisurat din cauza frigului
Şina de cale ferată s-a fisurat din cauza frigului

O şină de cale ferată s-a fisurat, din cauza frigului, între staţiile Alba Iulia şi Vinţu de Jos. Circulaţia trenurilor a fost oprită timp de două ore, pentru că cealală linie este închisă pentru lucrări.

Comunicatul IPJ Alba:„La data de 01.12.2011, ora 09.45, lucrătorii Postului de poliţie Transport Feroviar Alba Iulia au  fost  sesizaţi de către personalul de serviciu din staţia C.F. Alba Iulia, cu privire la faptul că şina de cale ferată (Dubla 2), la Km 425 + 850 m,  este fisurată, datorită temperaturilor scăzute.Circulaţia feroviară între Staţia CF Alba Iulia şi Vinţu de Jos a fost închisă, până la remedierea defecţiunii, deoarece şina de cale ferată (Dubla 1) este închisă circulaţiei feroviare, pentru lucrări, până la data de 09.12.2011.

În staţia C.F. Vinţu de Jos au rămas blocate trenul personal nr. 2304 Deva -Teiuş şi trenul accelerat nr.1816 Timişoara - Tg.Mureş,  în care se aflau aproximativ 300 călători. În zonă au fost dirijate efective de poliţie pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, fără a fi înregistrate evenimente negative. În urma intervenţiei echipelor specializate, la ora 11,45, defecţiunea a fost  remediată iar traficul feroviar a fost reluat. Ca urmare a acestui eveniment 5 trenuri au înregistrat întârzieri între 8 şi 145 de minute iar două trenuri personale, (Sibiu – Alba Iulia – Sibiu şi Vinţu de Jos- Alba Iulia – Vinţu de Jos), au fost anulate“

UPDATE 3 Circulaţia s-a reluat pe calea ferată Alba Iulia Vinţu de Jos în jurul orei 11.45.

UPDATE 2 În staţia C.F. Vinţu de Jos au rămas blocate trenul personal nr. 2304 Deva -Teiuş şi trenul accelerat nr.1816 Timişoara - Tg.MureşÎn jur de 300 de pasageri erau în cele două trenuri. Unii dintre ei veneau să sărbătorească Ziua Naţională la Alba Iulia.

UPDATE 1 Angajaţii CFR au fost nevoiţi să înlocuiască şina de cale ferată afecată de fisuri, pentru ca trenurile să poată circula în siguranţă.

Fisura apărută la una dintre şinele de pe calea ferată Alba Iulia -Vinţu de Jos a fost semnalată joi, în jurul orei 09.45. Angajaţii CFR au luat decizia de a închide circulaţia pe acest tronson feroviar, ca urmare a faptului că cealaltă linie de pe această cale ferată este închisă pentru lucrări.

Au fost anulate două trenuri care făceau legătura între Sibiu şi Alba Iulia, ambele personale. 

Cel mai probabil, fisura a apărut din cauza frigului şi trebuia înlocuită.  Defecţiunea a generat întârzieri de până la 145 de minute  pentru alte 5 trenuri care trec prin staţia CFR Vinţu de Jos în direcţia Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite