Patronul Transavia a cumpărat un pachet de acţiuni Avicola Braşov. A plătit 640.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bursa de Valori Bucureşti a făcut publică joi o informare din partea societăţii Avicola Braşov, potrivit căreia omul de afaceri Ioan Popa, managerul companiei Transavia SA Oiejdea, deţine 84,59 la sută din capitalul social al firmei.

Împreună cu Transavia, Ioan Popa deţine în prezent un păchet de 88,74 la sută din capitalul social de la Avicola Braşov. Anunţul vine după oferta publică de preluare a unui pachet de 13,76 la sută din acţiunile firmei iniţiată de Ioan Popa şi derulată pe parcursul lunii decembrie 2011.

Omul de afaceri a plătit pentru un număr de 931.406 acţiuni suma de 2,76 milioane de lei (aproximativ 640.000 de euro). Popa mai deţine prin intermediul Transavia SA un alt pachet de 4,15 la sută din acţiuni.

Omul de afaceri şi-a propus la începutul ofertei publice de preluare să cumpere 25 la sută din capitalul Avicola Braşov, respectiv circa 1,7 milioane de acţiuni pentru care a oferit cinci milioane de lei. A reuşit să achiziţioneze, în final, ceva mai mult de jumătate din ceea ce şi-a propus.

Ioan Popa a intrat în acţionariatul companiei braşovene la începutul anului 2009, când a preluat un pachet de 72,1% din acţiuni, iar un an mai târziu a încercat să delisteze compania de pe bursă fără să deruleze ofertă publică de preluare, aşa cum cerea legislaţia în domeniu.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite