Patronul Transavia vrea şi restul acţiunilor Avicola Braşov. Oferă 5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ferma de pui
Ferma de pui

Preţul de pe bursă al acţiunilor Avicola Braşov nu a depăşit anul acesta nivelul de 2,35 lei/unitate şi de la începutul anului aceste titluri au pierdut peste jumătate din valoare, însă patronul Transavia vrea să ofere o sumă de trei ori mai mare pe acţiune.

Ioan Popa, proprietarul grupului de companii Transavia din Alba Iulia, va derula în perioada 29 noiembrie - 20 decembrie o ofertă publică de preluare prin care intenţionează să achiziţioneze un pachet de 25% din acţiunile Aviola Braşov, informează Ziarul Financiar. El ar urma să achite aproximativ cinci milioane de lei pentru acest pachet.

Conform Ziarului Financiar, Ioan Popa a intrat în acţionariatul companiei braşovene la începutul anului 2009, când a preluat un pachet de 72,1% din acţiuni, iar un an mai târziu a încercat să delisteze compania de pe bursă fără să deruleze ofertă publică de preluare, aşa cum cerea legislaţia în domeniu.

Preţul oferit de Popa pentru cumpărarea pachetului de acţiuni este de 2,97 lei/unitate, nivel de circa trei ori mai ridicat decât ultimul preţ de pe piaţă, de 0,99 lei/unitate, astfel că acţionarii ar putea fi tentaţi să-şi lichideze participaţiile.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite