Patronul de la Pomponio, italianul Luca Anversa, a încasat 1 an de închisoare cu suspendare pentru instigare la şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul societăţii Pomponio SA, Luca Anversa, a fost condamnat miercuri de Tribunalul Alba la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare pentru instigare la şantaj în formă cotinuată.

Anversa a recunoscut faptele din dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“, iar cauza a fost judecată separat. Tot un an de închisoare cu suspendare pentru instigare la şantaj au primit şi Ioan Răşinariu, respectiv Viorel Gheorghe Toma.

George Virgil Alin Dura, judecat pentru trafic de minori a încasat cinci ani de închisoare în regim de detenţie. Sentinţa Tribunalului nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. Luca Anversa a fost condamnat în urmă cu o săptămână de Curtea de Apel Alba Iulia la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional nestructurat. Şi în acest dosar italianul a recunoscut faptele.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DIICOT, firma Pomponio avea de recuperat de la diverşi clienţi suma de 4,47 milioane de lei. Pentru că nu a reuşit să îi determine pe aceştia să îi plătească banii, Anversa a apelat la serviciile „recuperatorilor“. În rechizitoriu sunt descrise trei astfel de acţiuni de recuperare, două în Simeria şi una în Cluj-Napoca. În Simeria activităţile grupării s-au finalizat cu aruncarea unor cocteiluri Molotov (sticle umplute cu benzină) asupra imobilelor datornicilor. Incendiile provocate nu au produs pagube mari dar le-a determinat pe victime să solicite sprijinul poliţiei.

Comunicatul oficial al Tribunalului Alba:

„Astăzi, 07.12.2011, în dosarul disjuns din dosarul cunoscut opiniei publice ca „dosarul VIP” Tribunalul Alba a hotărât condamnarea celor 4 inculpaţi, care au recunoscut săvârşirea faptelor pentru care au fost trimişi în judecată, după cum urmează: pe inculpatul D.G.V.A. la o pedeapsă de 5 ani închisoare cu detenţie, iar pe inculpaţii A.L., R.I. şi T.V.G. la câte o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

Faţă de cei 4 inculpaţi, latura civilă a cauzei urmează a fi soluţionată în dosarul nr.1377/107/2011, din care s-a disjuns prezentul dosar. Decizia Tribunalului Alba nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare şi comunicare cu părţile lipsă. Competenţa de soluţionare a apelului revine Curţii de apel Alba Iulia. Tribunalul Alba a fixat următorul termen de judecată pentru dosarul de fond 1377/107/2011 la data de 09.01.2012.“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite