Patronul de la Pomponio, italianul Luca Anversa, în faţa unei noi condamnări penale UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul societăţii Pomponio SA Alba Iulia, Italianul Luca Anversa, este foarte aproape de a încasa o nouă condamnare penală. Săpămâna trecută, Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală.

UPDATE: Instanţa Tribunalului Alba a amânat pronunţarea sentinţei pentru data de 7 decembrie 2011.

Tribunalul Alba a programat pentru luni, 5 decembrie 2011, pronunţarea în dosarul în care Luca Anversa este judecat pentru instigare la şantaj în formă continuată. Instanţa poate, însă, amâna pronunţarea unei sentinţe dacă nu a ajuns la o concluzie în dosar. Italianul a recunoscut faptele la termenul anterior al dosarului „Prostituate pentru VIP-uri“, iar instanţa a decis disjungerea dosarului. Alături de Anversa au recunoscut acuzaţiile şi au decis să fie judecaţi după actele întocmite în faza de urmărire penală alţi trei inculpaţi: George Virgil Alin Dura, Ioan Răşinariu şi Viorel Gheorghe Toma.

Luca Anversa a fost condamnat în urmă cu o săptămână de Curtea de Apel Alba Iulia la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional nestructurat. Şi în acest dosar omul de afaceri a recunoscut faptele. George Virgil Alin Dura este judecat pentru trafic de minori în formă continuată, iar Ioan Răşinariu şi Viorel Gheorghe Toma sunt acuzaţi de instigare la şantaj.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DIICOT, firma Pomponio avea de recuperat de la diverşi clienţi suma de 4,47 milioane de lei. Pentru că nu a reuşit să îi determine pe aceştia să îi plătească banii, Anversa a apelat la serviciile „recuperatorilor“. Fapta de care este acuzat Anversa se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite