ALBA Patronul pensiunii arestat pentru trafic de minori: „Acuzaţiile sunt mincinoase“ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel a judecat luni recursul patronului pensiunii Terra din Alba Iulia, Tibor Polgar, la măsura arestării preventive luată de Tribunal. Bărbatul a declarat în faţa instanţei că nu este vinovat de acuzaţiile care i se aduc.

UPDATE: Curtea de Apel a respins recursul inculpatului Tibor Polgar. Hotărârea instenţei este definitivă, astfel încât bărbatul va fi cercetat, în continuare, în arest preventiv.

Tibor Polgar este acuzat de proxenetism şi trafic de minori. Inculpatul a încercat să arunce vina asupra situaţiei în care se află pe celălalt inculpat din dosar, Darius Mihail Câmpean, judecat în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“, pentru infracţiuni similare.

„Acuzaţiile sunt mincinoase, iar implicarea mea se datorează relaţiei cu Câmpean Darius. Am cunoscut această persoană fără a şti că a fost implicată în trafic de persoane. A venit la mine să îşi caute de lucru şi aşa l-am cunoscut. Această persoană a încercat să facă din mine un ţap ispăşitor pentru a scăpa de acuzaţiile de trafic de persoane. Dovada acestui fapt este că eu sunt în arest, iar el este liber“, a declarat Tibor Polgar în faţa judecătorilor.

Avocatul acestuia a încercat să convingă instanţa că probele împotriva clientului său nu justifică menţinerea în arest preventiv. A scos în evidenţă declaraţiile unei minore şi a cetăţeanului belgian surprinşi în flagrant la momentul percheziţiei anchetatorilor. Astfel, minora l-ar fi cunoscut pe belegian la mall, prin intermediul lui Darius Câmpean, care era împreună cu cetăţeanul străin. Au ajuns, ulterior la pensiune, fără ca Tibor Polgar să ştie despre acest lucru.

„Sub nicio formă Tibor Polgar nu a ştiut că partea vătămată s-a întâlnit cu cetăţeanul străin. Acest lucru rezultă atât din declaraţia părţii vătămate, cât şi din ce a a cetăţeanului străin. Partea vătămată a spus că s-a furişat în camera acestuia“, a spus avocatul în apărarea clientului său.

„Prostituate pentru VIP-uri II“

La dosar există convorbiri telefonice interceptate în 2010, la instrumentarea dosarului „Prostituate pentru VIP-uri“, lucru contestat atât de inculpat cât şi de avocat. „Dacă sunt aşa de mare traficant de ce nu am fost luat atunci. Nu sunt deloc vinovat. Cu unele persoane care au declarat nu am vorbit niciodată. De când mă ştiu am muncit. Niciodată nu am pus pe nimeni să facă o prostie. Cum să fiu eu un pericol mai mare decât cel lăsat liber care are dosar penal?“, a mai spus Tibor Polgar.

Procurorul DIICOT a solicitat menţinerea în arest şi a susţinut că inculpatul era cel care lua legătura cu fetele care întreţineau relaţii sexuale cu clienţii pensiunii. „Părţile vătămate provin din medii cu o lipsă totală de protecţie familială şi socială, situaţie care ar putea determina să fie influenţate“, a afirmat procurorul DIICOT.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite