Alba: Pasionaţii sporturilor de iarnă preferă echipamentul second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Popa şi-a cumpărat echipament de snowboard
Ioan Popa şi-a cumpărat echipament de snowboard

Tinerii din Alba Iulia sunt în căutarea senzaţiilor extreme. Mulţi preferă să încerce placa, în defavoarea schiilor. Pârtia preferată este cea de la Arieşeni, din Munţii Apuseni. Un echipament complet de schi costă între 300 de lei şi 700 de lei

Pentru iubitorii sporturilor de iarnă, căderea zăpezii este un motiv de bucurie. În această perioadă, pragul magazinelor de profil  este trecut zilnic de zeci de clienţi în căutarea unui echipament potrivit pentru schi ori snowboard. Clăpari, beţe, mănuşi, ochelari de protecţie, schiuri, sănii, toate acestea se găsesc în astfel de magazine.

Ofertă pentru toate buzunarele

Pentru un echipament complet de schii, în funcţie de preferinţe, dotări ori marcă, clienţii trebuie să scoată minim 700 de lei. Varianta second hand costă mai puţin de jumătate, adică 300 de lei. „Cel mai important aspect ce trebuie luat în considerare în alegerea echipamentului, sunt clăparii. Aceştia trebuie să fie cât mai apropiaţi de mărimea piciorului. Urmează legăturile, ce asigură adeziunea clăparului pe schi. De vreo 10 ani de zile, la noi se merge pe varianta schiului car, care are formă de pişcot. Sunt modele pe care le recomandăm, sunt mai uşor de controlat şi permit schiorului o anumită flexibilitate. Casca şi ochelarii nu sunt un moft, aşa cum se crede, ci o necesitate“, a spus Robert Marian, de 25 de ani, directorul comercial al societăţii care deţine un magazin ce vinde obiecte sportive.

Acesta a completat că în prezent clienţii se orientează spre fiabilitate. „Nu se poate vorbi despre o scădere a numărului de clienţi. Omul care face sport, îl va practica indiferent de situaţia care ne înconjoară. Se merge, însă, mai mult pe echipamentele de mână a doua. Dacă în ceilalţi ani se punea accent pe cromatică, acum lumea pune accent pe fiabilitate“, a mai spus Robert Marian.

Snowboardul, în preferinţele tinerilor

Reprezentantul magazinului de profil spune că foarte mulţi tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 26 de ani, se îndreaptă spre snowboard. „Este un sport mai nou în rândul tinerilor. E important ca în alegerea snowdoardului să se ţină cont de înălţime şi greutate“, a mai spus Robert Marian. Acesta recomandă folosirea echipamentelor de protecţie pentru coloană, genunchi, mâini şi mănuşi speciale. „Vreau să-mi cumpăr nişte bocanci şi o placă de snowboard. O să optez pentru varianta second-hand pentru că este mai ieftin. Practic de doi ani acest sport. De obicei, merg la Arieşeni“, a spus Ioan Popa, în vârstă de 25 de ani, de profesie inginer.
 
Casetă preţuri:

Echipamente noi: Clăpari: 80-350 lei; legături: 120-230; schi: de la 300 lei; pantalon copii: de la 50 lei; pantalon adulţi: de la 150 lei; geacă: de la 80 lei; snowboard: de la 300 lei; sanie: 85 lei.

Echipamente second-hand: Clăpari: 20-220 lei; legături: 60-100 lei; schi: de la 100 lei; snowboard: de la 80 lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite