FOTO VIDEO Pasarela de pe DN1, la intrare în Alba Iulia dinspre Sibiu, deschisă în regim de şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deschidere pasaj Alba Iulia
Deschidere pasaj Alba Iulia

Pasarela de la intrarea în Alba Iulia dinspre Sibiu a fost deschisă după şase luni de la demararea lucrărilor. Şoferii pot circula cu cel mult 30 de kilometric la oră, întrucât tronsonul are încă regim de şantier în lucru.

Primii şoferi au circulat pe podul de intrare în Alba Iulia dinspre Sibiu, marţi, imediat după ora 12.00. Conducătorii  aui scăpat de traversarea oraşului pe drumul ocolitor.

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, susţine că şoferii trebuie să înţeleagă că deschiderea s-a făcut în regim de şantier şi ca atare trebuie să ţină cont de restricţiile de viteză.

Facturi neplătite de 3,7 milioane de lei

„Lucrarea este gata în proporţie de 85 la sută. Din păcate nu am reuşit să o şi plătim în totalitate, însă nu este din vina noastră. Aşa e la noi, când unul fluieră în biserică, trebuie să răspundă toţi enoriaşii. Asta este solidaritatea şi trebuie să răspundem solidarităţii. Avem, doar pentru acest proiect cu fonduri europene facturi cerute şi neplătite de 3,7 milioane de lei. Noi sperăm să le plătim  la începutul anului, ca să ne reglăm cu constructorul“, a precizat primarul din Alba Iulia.

Până acum, timp de şase luni, la orele de vârf, şoferii erau nevoiţi să stea ore întregi la coadă, pentru că intrarea în oraş se face pe o trecere de cale ferată prevăzută cu barieră.

Tot de marţi, au fost ridicate şi indicatoarele de sens unic de pe străzile Bucureşti şi Mărăşeşti din zona de centru a oraşului, pe care se făcea accesul la centura ocolitoare.

Şoferii trebuie să ştie că pe pasarelă se va circula cu 30 km/h, întrucât mai trebuie montaţi parapeţii de protecţie direcţionali şi refăcute sferturile de con ale rampelor. Numai costul sistemului de protecţie depăşeşte suma de  200.000 de lei.

Deschidere pasaj Alba Iulia

Click pe poze pentru FOTOGALERIE

Pasarela a fost construită în anul 1974. Lucrările sunt realizate de firma SC Concefa SA Sibiu. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 17,7 milioane de lei, iar sumele provin în mare parte din fonduri europene.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite